292 krokodiller blev dræbt i blodig hævnaktion

Nedslagtningen skete efter at en mand var blevet dræbt af en krokodille

Advarsel: Indholdet i videoen kan virke voldsomt. Krokodiller bliver mishandlet og dræbt. Video: AP
Følg Samfund

Beboerne i en landsby i Indonesien gik fuldstændig amok i en blodig hævnaktion, da de bevæbnede med knive, økser og køller slog hele 292 krokodiller ihjel som hævn for, at en mand var blevet dræbt af krokodiller på en lokal krokodille-farm.

Både video og stillbilleder viser de blodige billeder af de døde krokodiller, der er blevet stablet op i Sorong-distriktet i den østlige indonesiske provins West Papua.

Det skriver flere medier heriblandt Reuters og Daily Mail

En lokal landmand ved navn Sugito var angiveligt ude at lede efter græs til at fodre sine køer i lørdags, da han blev bidt voldsomt af en krokodille. Hans skrig om hjælp blev hørt af andre beboere i landsbyen, der dukkede op for at hjælpe ham. Men da de fandt ham, var han allerede død.  Det fortæller den lokale beboer Olga til Jakarta Post.

Her slår en beboer løs på en krokodille med en økse. (foto: Ritzau/Scanpix)
Her slår en beboer løs på en krokodille med en økse. (foto: Ritzau/Scanpix)
 

600 beboere på hævntogt
I forbindelse med begravelses-ceremonien for den afdøde Sugito i lørdags ville beboerne have hævn for hans død. Og ca. 600 bevæbnede mennesker angreb derfor den lokale krokodille-farm, der er ejet af Albert Siahaan.

Og her begyndte massakren på krokodillerne. De 292 krokodiller lige fra små baby-krokodiller til to meter lange voksne krokodiller blev hevet ud af deres vandhuller og hakket ihjel med diverse våben af den vrede hob af landsbybeboere.

Til medierne har politi-chefen i Sorong-distriktet, Dewa Made Sutrahna forklaret, at det var umuligt at stoppe nedslagtningen, fordi situationen var så tilspidset. Det er i øvrigt uklart, om krokodillen, der bed Sugito til døde, overhovedet var blandt de dræbte krokodiller.

Myndighederne i Indonesien har udtalt, at nedslagtningen af krokodillerne helt klart var en ulovlig handling. Krokodille-farmen blev  drevet lovligt og havde de nødvendige papirer i orden.

Her bliver krokodillerne hakket med en spade. (foto: Ritzau/Scanpix)
Her bliver krokodillerne hakket med en spade. (foto: Ritzau/Scanpix)
 

Der var tale om decideret nedslagtning af krokodillerne. (foto: AP)
Der var tale om decideret nedslagtning af krokodillerne. (foto: AP)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind