Annonce:
Annonce:

2992 nye bekræftede smittede med coronavirus

Der har været 11 coronarelaterede dødsfald

Annonce:
Følg Samfund

Der er registreret yderligere 2992 smittede med covid-19 i Danmark. Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

Det er blot anden gang de seneste seks dage, at der er registreret færre end 3000 nye smittede i Danmark.

Tirsdag er der kommet svar på 89.786 coronatest. Af dem har 3,33 procent altså været positive for covid-19.

Det er en smule under niveauet mandag. Her var blev der fundet 3337 smittede, hvilket var rekordhøjt. Det var 3,50 procent af testsvarene.

De daglige smittetal kan dog ikke sammenlinges direkte med dem i foråret. Her blev langt færre personer testet for covid-19.

SSI har tidligere anslået, at der ville have været 3600-3700 daglige tilfælde, hvis man dengang havde kunnet teste 80.000 om dagen.

Annonce:

- Der er en stabilisering af smittetallene omkring de 3000, hvor det de seneste dage har været lidt højere. Så der er en lille opbremsning i positive smittetilfælde. Men det er stadigvæk højt, og der er stadig vækst i epidemien, lyder vurderingen fra Henrik Nielsen, professor og overlæge på Aalborg Universitetshospital.

Han hæfter sig ved, at der det seneste døgn har været 102 nye indlæggelser, der giver et 'stort indlæggelsespres'.

Siden weekenden har det også været muligt at få en gratis lyntest for covid-19 hos Falcks teststeder. Disse tal indgår ikke i SSI's opgørelse.

Mandag fandt Falck 286 smittede personer. Lyntestene er dog ikke lige så præcis som de pcr-test, der bruges i sundhedsvæsenet.

Yderligere 102 coronasmittede er blevet indlagt på de danske hospitaler det seneste døgn. Antallet af indlagte stiger dog blot med 10 til 439. Det skyldes, at der også er sket udskrivelser.

Af de indlagte ligger 68 på intensivafdelinger, og 39 er tilkoblet en respirator. Mandag var tallene henholdsvis 61 og 34.

Annonce:

Antallet af indlagte coronasmittede på de danske hospitaler er det højeste siden starten af april. 1. april var 535 indlagt med coronavirus, hvilket er det hidtil højeste antal hidtil.

Yderligere 11 danskere smittet med covid-19 er afgået ved døden. Det bringer det samlede antal op på 961.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: