3-årig bliver mobbet med sine sokker: Nu er morens respons gået viralt

Hundredetusinde har allerede delt hendes opslag

Treårige Harry elsker farven rød og så er han også glad for hjerter. (Foto: Privat)
Treårige Harry elsker farven rød og så er han også glad for hjerter. (Foto: Privat)

Det kan være svært at være en treårig dreng, hvis man er vild med hjerter og farven lyserød.

Treårige Harry havde selv valgt de sokker, han ville have på i børnehave, og selvfølgelig var de røde med hjerter på.

Harry var stolt, for han havde selv valgt sokkerne i butikken, men da hans mor Shona Campbell hentede ham i børnehave gik det op for hende, at det ikke var alle forældre, der mente, at det var en god idé at lade børnene vælge, hvad de ville have på.

- Du troede måske ikke, at jeg hørte det, men lad mig forsikre dig om, at det gjorde jeg. Da dit barn pointerede, at min søn havde hjerter på sine strømper og drillede ham med at det var pigesokker, rev du min tro på verden i stykker, fordi du gav dit barn ret og grinte af min søn, skriver Shona Campbell i facebook-opslaget.

Her er sokkerne, der gav anledning til mobberierne (Foto: Privat)
Her er sokkerne, der gav anledning til mobberierne (Foto: Privat)

I opslaget fortsætter Shona med at forklare, at hun støtter sin søn og hans evne til at træffe sine egne beslutninger.

- Hvis min søn vil have kjole på, kan han det! Hvis han vil have en stor blød hat på, kan han det!! Og hvis han vil have sokker med kærlighedshjerter på, kan han det!!, skriver hun.

Shona Campbell er træt af, at samfundet skal se så stereotypt på kønsroller hos børn, hun mener i stedet at forældre burde fokusere på, at lære børn at de kan være, præcis hvem de vil, bare de er dem selv.

- Det er den perfekte alder for børn at lære at træffe deres egne beslutninger og lade dem finde ud af, hvem de vil være, ikke hvem samfundet vil have at de bliver. Det er min søn. Og jeg elsker ham, med hjertesokker og det hele, skriver hun.

Og det kunne tyde på, at der er mange der er enige med hende. Siden opslaget blev lagt på facebook i torsdags, er det delt over 100.000 gange.

I Sverige har kønsrolledebatten raset i det seneste år, og det har betydet, at nogle børnehaver ikke længere skelner mellem ham og hende.

58 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere