32-årig kvinde fik fjernet benet: - Det bedste jeg nogensinde har gjort

- Jeg er så stolt og lykkelig over det nye liv, jeg har fået

Foto: Kristy Wimberly / SWNS.com.
Foto: Kristy Wimberly / SWNS.com.
Følg Samfund

32-årige Kristy Wimberly fra USA var så flov over sit højre ben, der var mindre end det venstre, at hun i to årtier forsøgte at gemme det under sine bukser.

Som seksårig blev hun diagnosticeret med en sjælden form for kræft i rygraden. Det lykkedes lægerne at fjerne tumoren, men under operationen blev de nerver, der forbinder hendes rygrad til hendes højre ben, ødelagt.

Det betød, at det højre ben ikke voksede i samme grad som det venstre ben. Kristy Wimberly har gennem årene fået foretaget 19 operationer som desperate forsøg på at gøre det højre ben længere, men desværre uden held.

Efter hver operation var hun nødt til at sidde i rullestol, og i skolen blev hun mobbet og kaldt 'krøbling'. Hun gjorde derfor alt for at skjule, at hendes ben ikke var lige lange.

Foto: Kristy Wimberly / SWNS.com.
Foto: Kristy Wimberly / SWNS.com.
 

- Folk gjorde grin med min rullestol og mine krykker. Jeg var så desperat efter at passe ind, at jeg forsøgte at gemme mit handicap på alle mulige måder, siger hun ifølge Daily Mirror og fortsætter:

- Jeg har bogstavelig talt ikke haft shorts eller kjole på i 20 år.

Men i juli 2017 besluttede hun for, at hun ikke længere ville være flov over sin krop, og hun tog derfor den drastiske beslutning at bede lægerne om at fjerne det højre ben.

- At jeg endelig tog beslutningen om at få fjernet mit ben, var det bedste jeg nogensinde har gjort. Det har fuldstændig ændret min selvtillid. For første gang i mit liv kan jeg have shorts og korte kjoler på. Når jeg har bukser på, klipper jeg det ene bukseben af, så man kan se min protese. Jeg er så stolt og lykkelig over det nye liv, jeg har fået, fortæller Kristy Wimberly ifølge Daily Mirror.

Hun fortæller samtidig, at den nye protese gør det muligt for hende at lave ting med sin datter og mand, som ikke var muligt, da hun sad i rullestol.

- Når jeg ser billeder af mit 'grimme' ben, fortryder jeg det absolut ikke, understreger hun ifølge Daily Mirror.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+