35 mystiske kranier fundet i ældgammel Azteker-ruin

Arkæologer i Mexico har gjort et interessant fund. 35 ældgamle kranier er fundet i en azteker-ruin, og der er måske endnu flere gemt under jorden

En række mexicanske arkæologer har gjort et spektakulært fund fra Azteker-tiden. Her er et billede af et lignende fund fra maj i år (Foto: AP)
En række mexicanske arkæologer har gjort et spektakulært fund fra Azteker-tiden. Her er et billede af et lignende fund fra maj i år (Foto: AP)

Aztekerne havde nogle mærkværdige ritualer, og nu har en række arkæologer angiveligt fundet endnu et bevis på netop det.

Ved Aztekernes hovedtempel (Templo Mayor red.) i Mexico City har de mexicanske arkæologer fundet 35 kranier fra aztekere, der efter sigende er blevet ofret for tusindvis af år siden.

Det skriver AP.

Ifølge arkæolog Eduardo Matos fra Mexicos Nationale Institut for Antropologi og Historie stammer de mystiske kranier fra de såkaldte 'tzompantlis'.

Her ofrede aztekerne mennesker, hvorefter de viste de afhuggede hoveder frem på en træpæl. Og det er angiveligt en af disse tzompantlis, som arkæolgerne har fundet resterne af.

Eduardo Matos fortæller yderligere, at disse ofringer skulle ses som et forsøg på at vise magt, og blandt andet derfor blev både venner og fjender inviteret til det voldsomme show.

Men fundet stopper langt fra ved 35 kranier.

- Lige nu kan vi se 35 kranier, men der er mange flere i det underliggende lag. Når vi fortsætter med at grave, så kommer antallet til at stige voldsomt, siger arkæolog Raul Barrera til AP.

Det nye fund viser også, at kranierne var arrangeret på en helt speciel måde. De var samlet en stor stor cirkel, hvor der var et tomt område i midten.

Arkæologerne ved stadig ikke, hvad der var i midten af kranierne, men alle kranierne skulle efter sigende have front mod det inderste af cirklen.

Aztekerne havde deres storhedstid i 1400-1500-tallet i det område, der i dag er blevet til Mexicos hovedstad, Mexico City.

7 kommentarer
Vis kommentarer