36 nye smittede dukker op under massiv testindsats i Beijing

Frygten for en anden bølge er taget til i Kina, efter at der er fundet en større smittede ved madmarked

Asiens største grøntsagsmarked i Beijing er lukket ned. De kinesiske myndigheder planlægger at teste flere end 46.000 personer, som bor i nærheden af Xinfadi-markedet, for at finde ud af, om flere har fået virusset. Foto: Stringer/Reuters
Asiens største grøntsagsmarked i Beijing er lukket ned. De kinesiske myndigheder planlægger at teste flere end 46.000 personer, som bor i nærheden af Xinfadi-markedet, for at finde ud af, om flere har fået virusset. Foto: Stringer/Reuters
Følg Samfund

Kina melder mandag lokal tid om 49 nye coronasmittede i løbet af det seneste døgn.

Det inkluderer 36 nye tilfælde i hovedstaden Beijing, hvor en større gruppe smittede med forbindelse til madmarkedet Xinfadi har skabt frygt for en ny coronabølge.

Udbruddet har ellers i store træk været bragt under kontrol inden for Kinas grænser, efter at det blandt andet førte til store nedlukninger i millionbyen Wuhan, hvor de første rapporter om coronavirus begyndte omkring årsskiftet.

Men i sidste uge begyndte meldingerne om nye tilfælde i hovedstaden. Torsdag var der et enkelt nyt tilfælde, og fredag var der seks nye. Lørdag blev 57 personer konstateret smittet i Kina. Heraf 36 i Beijing.

Det var det højeste antal smittetilfælde i Kina i løbet af et døgn siden den 13. april.

Ud over de nye tilfælde i Beijing er der også tre nye coronasmittede i Hebei-provinsen, der omgiver Beijing.

De kinesiske myndigheder planlægger at teste flere end 46.000 personer, som bor i nærheden af Xinfadi-markedet, for at finde ud af, om flere har fået virusset.

10.000 er allerede blevet testet.

Markedet, der af statsmediet CGTN er beskrevet som det største af sin slags i hele Asien, blev lukket fredag og politifolk bevogter indgangene.

11 beboelsesområder nær markedet blev i weekenden sat under karantæne, og flere andre byer i Kina har advaret folk mod at rejse til Beijing.

Mandag blev der ifølge CGTN indført restriktioner i ti andre boligkvarterer omkring markedet. Det er forbudt at besøge eller levere til områdets beboere, som dog har lov til at komme og gå, som det passer dem.

Virksomheder og lokale beboersammenslutninger er også begyndt at sende beskeder ud til ansatte og beboere, hvor de spørger ind til deres seneste bevægelser.

Der blev også noteret ti såkaldte importerede sager mandag. Det er sager, hvor kinesere er vendt smittede hjem fra udlandet.

I alt har 177 nu sygdommen i Kina, og to er alvorligt syge. Der var også 18 nye smittede, som ikke udviste symptomer, men de bliver ikke talt med i Kina.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind