Annonce:
Annonce:

38-årig mor missede et møde og mistede kontanthjælpen: Nu er hun død alene i koldt hus

- Hvor mange flere skal dø, før denne regering indser, at den slår sårbare mennesker ihjel?, raser moren til 38-årig kvinde, der døde i sidste uge

38-årige Linda Morrall døde i sit hjem torsdag i sidste uge.
38-årige Linda Morrall døde i sit hjem torsdag i sidste uge.
Annonce:
Følg Samfund

Elaine Morrall, en 38-årig mor til fire blev tidligere på måneden fundet død i sit hjem i den britiske by Runcorn.

Ifølge adskillige medier, blandt andre Liverpool Echo, døde kvinden iført en frakke og et halstørklæde, fordi hun ikke havde råd til at betale for varme i hjemmet, og derfor altid slog den fra, mens børnene var i skole.

Mor skrev brev til politiker
Elaine Morrall led angiveligt af en spiseforstyrrelse og havde forskellige mentale problemer, og efter hendes død, er en indsamling blevet startet for at samle penge ind til hendes fire efterladte børn.

I et åbent brev på Facebook har den 38-årige kvindes mor, Linda Morrall, sendt en hjerteskærende, vred besked til lokale politikere, hvor hun blandt andet skriver, ’hvor mange flere skal dø, før denne regering indser, at den slår sårbare mennesker ihjel?’

Annonce:

Hun beskriver i brevet, hvordan datteren de seneste måneder har været inde og ude af hospitalet intensiv behandling, og hvordan det betød, at hun ikke var i stand til at dukke op til et møde på jobcenteret.

Er det at være død grund nok?
Det var ifølge hende ikke en god nok grund, og Elaine Morrall fik derfor frataget sin kontanthjælp. Da hun ikke længere kunne betale sin husleje såvel som noget så basalt som varme, blev hun hevet i retten af sin udlejer.

’Hun står til at skulle møde i retten på mandag. Er det at være død grund nok? Er det, hvad der var nødt til at ske for at bevise, at hun var syg?’ spørger den sørgende mor retorisk.

Derek Twigg, byrådsmedlemmet, som brevet var rettet mod, siger ifølge Liverpool Echo:

- Det er en meget tragisk sag, og jeg yder nu assistance til min borger.

En talsperson for det britiske ’Department for Work and Pensions siger blandt andet:

Annonce:

- Vores tanker er med frøken Morralls familie i denne svære tid. Vi forstår godt, at folk ikke altid kan dukke op til aftaler, derfor kan vi gen-arrangere alternative tidspunkter. Beslutninger træffes på baggrund af de oplysninger, vi er i besiddelse ad, inklusive bevis fra en læge. Alle, som ikke er enige i en beslutning, kan appellere.

Se hele morens brev i oversat form i bunden af artiklen.

Også Julie Rodgers missede et vigtigt møde, så nu skal hun møde på jobcenteret, der siger, hun skal finde et job. Der er bare lige ét problem.

Den syge 56-årige mand Lawrence Bond døde af et slagtilfælde på vej hjem fra jobcenteret, der netop havde erklæret ham rask.

 

Linda Morralls åbne Facebook-brev til lokalpolitiker

’Min datter boede på Boston Ave. Hun døde om eftermiddagen den 2. november 2017 i sit hjem alene. Hun var 38 år.

I kulden og med sin frakke og sit tørklæde på. Fordi hun ikke ville tænde for varmen før hendes børn kom hjem fra skole. Hvorfor?? Fordi hun ikke havde råd til det.

Fordi hun var alvorligt deprimeret. Led af en spiseforstyrrelse og mange andre problemer i mange år.

Mest på grund af autoriteter af den ene eller den anden slags. Jeg kan gå i detaljer. Røg ind og ud af hospitalet de seneste måneder i intensiv behandling.

Ingen indtægt, men det var forventet, at hun kunne betale fuld husleje. Fik at vide, at det at være i intensiv behandling ikke var tilstrækkelig grund til ikke at dukke op til et møde.

Jeg tog hen på jobcenteret for at fortælle dem, at hun ikke kunne deltage. Men ydelserne stoppede igen.

Udlejer hev hende i retten. Hun står til at skulle møde i retten på mandag. Er det at være død grund nok? Er det, hvad der var nødt til at ske for at bevise, at hun var syg?

Hvor mange flere skal dø, før denne regering indser, at de slår sårbare mennesker ihjel? Hvad har du og dine med-byrådsmedlemmer tænkt sig at gøre for at beskytte jeres borgere?’

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: