Annonce:
Annonce:

38 kommuner overskrider smittegrænse

Grænsen for kommuners incidenstal er mandag sænket, så en del kommuner nu anbefales at følge lokale tiltag

Anbefalingerne afløser den tidligere ordning med automatisk nedlukning af sogne og kommuner, som udløb 1. september. (Arkivfoto). Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Anbefalingerne afløser den tidligere ordning med automatisk nedlukning af sogne og kommuner, som udløb 1. september. (Arkivfoto). Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Over en tredjedel af landets kommuner har i øjeblikket så meget smitte, at Sundheds- og Ældreministeriet anbefaler dem at følge en række lokale tiltag, der skal bringe smitten ned.

Det drejer sig om det såkaldte incidenstal - smittede per 100.000 indbyggere over syv dage. Grænsen er fra mandag 400 smittede mod tidligere 500.

37 kommuner anbefales at indføre tiltag, da de samtidig også har mindst 20 smittetilfælde de seneste 7 dage.

En af de kommuner er Vesthimmerland. Her lyder incidenstallet på 418, mens der har været 152 smittetilfælde.

Allerede i sidste uge var kommunen opmærksom på udviklingen, og derfor har man indført flere restriktioner, fortæller borgmester Per Bach Laursen (V).

Annonce:

- Vi tog fat på Styrelsen for Patientsikkerhed, og da vi vidste, at det især var på folkeskolerne, at vi har et problem, indførte vi allerede i sidste uge, at vi opdeler eleverne i forskellige grupper.

- Vi kan også se, at der er en del tilfælde hos de over 60-årige, og der har vi kommunikeret med seniorforeninger og pensionistforeninger.

- Det kunne være en begrænsning af antallet til arrangementer, og om det overhovedet er nødvendigt, siger Per Bach Laursen.

Der er som nævnt tale om anbefalinger, og kommunerne er derfor ikke tvunget til at indføre tiltag mod smitte med covid-19.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at den kun bliver involveret, hvis kommunerne ønsker det, eller hvis smitten stiger meget voldsomt.

Opfordringerne, der kan findes på coronasmitte.dk, retter sig især mod skoleområdet. Kommunerne anbefales at opdele elever klassevist i frikvarterer og pauser, og så bør større arrangementer på skolerne aflyses.

Medarbejdere og forældre opfordres til at holde afstand, og i daginstitutioner bør aflevering og afhentning foregå udendørs.

Annonce:

Det er væsentligt, at kommunerne gør noget ved stigende smitte, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

- Vi ser en epidemi, der nu udvikler sig i Danmark. Det er særligt blandt uvaccinerede børn og unge, skoler og daginstitutioner. Og nogle steder i landet er der mere smitte end andre steder.

- Typisk i kommuner, hvor der bor store familier i små lejligheder. Derfor er det vigtigt og væsentligt, at kommunerne laver ekstra smitteforebyggende tiltag, og det er det, der er stort fokus på nu. Og der følger sundhedsmyndighederne dag for dag løbende udviklingen, siger han.

Det er blandt andet Holbæk, Sorø og Lyngby-Taarbæk, der ligger over grænsen på 400 og har mindst 20 tilfælde.

Kommuner som Herlev og Hvidovre er langt over grænserne. De har incidenstal på henholdsvis 822 og 776 samt 237 og 413 registrerede tilfælde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: