39-årige Mille henvendte sig til ensom 94-årig: Det ændrede deres liv

Mille Løkken Schoop håber, at de to venners historie kan inspirere andre til at hilse på en fremmed

Mille Løkken Schoop tænkte, at Svend Åge så ensom ud, da hun satte sig hen og talte med ham. Privatfoto
Mille Løkken Schoop tænkte, at Svend Åge så ensom ud, da hun satte sig hen og talte med ham. Privatfoto
Følg Samfund

Har du oplevet noget lignende? Tip os på 1224@eb.dk.

Da 39-årige Mille Løkken Schoop og hendes søn, Oliver, en aften for nogle måneder siden skulle ned på det lokale pizzeria i Ballerup for at spise aftensmad, havde de ingen idé om, at deres liv kort efter ville blive forandret.

Inde på pizzeriaet sad en ældre mand alene og ventede på sin mad. Han så ensom ud, tænkte Mille Løkken Schoop og henvendte sig til ham.

- Jeg spurgte, om vi måtte sætte os ved hans bord, mens vi ventede på vores mad. Svend Åge svarede 'selvfølgelig', og så satte vi os ned og talte sammen. Da vi havde spist vores mad, spurgte jeg ham, om han ikke havde lyst til at få en ny ven, fortæller Mille Løkken Schoop til Ekstra Bladet.

Det var et tilbud, 94-årige Svend Åge ikke kunne sige nej til.

- Han smilede over hele hovedet og sagde, at det ville han meget gerne have. Vi udvekslede telefonnumre, og allerede samme aften ringede Svend Åge og takkede mig for, at han kunne gå i seng med et smil på læben, husker Mille Løkken Schoop.

'Jeg er den eneste, jeg kan gå og snakke med'

Har samme humor
Svend Åges hustru døde for mere end 10 år siden, og når man er oppe i den alder, er det desværre ikke mange venner, man har tilbage. Han var derfor begyndt at føle sig ensom, fortæller Mille Løkken Schoop:

- Men det er altså ikke kun mig, der hjælper Svend Åge. Vi har det sjovt sammen og kan tale i flere timer. Jeg elsker at høre hans fortællinger, og selvom der er mange år i mellem os, så har vi samme slags humor, og vi griner meget.

I april flyttede Svend Åge ind i en ny lejlighed, og selvom Mille Løkken Schoop har hjulpet med at gøre den i stand, manglede der en person til at sætte lamper og fjernsyn op.

- For nogle dage siden lavede jeg et opslag på Facebook, hvor jeg spurgte, om der måske var nogen, der ville hjælpe os, så Svend Åge kunne komme til at se sport i tv igen. Jeg delte historien om vores venskab, og i løbet af kort tid blev vi bombarderet med henvendelser fra folk, der ville hjælpe.

- Vi håbede, at der måske var én, to eller tre, der ville hjælpe. Det her har været fuldstændig overvældende, og da vi fik ordnet lejligheden, løb tårerne ned ad Svend Åges kinder, fortæller Mille Løkken Schoop.

Mange føler sig ensomme
Den 39-årige mor til to håber, at de to venners historie kan inspirere andre til at hilse på eller hjælpe en fremmed.

- Jeg er ikke en engel, der altid er glad, men en gang i mellem skal vi bare se op i fem minutter og tænke; 'kender jeg egentlig min nabo'. Der er mange, der sidder derude og føler sig ensomme, og se bare, hvordan én samtale har ændret og beriget vores liv.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter