3F søger amatørfotograf til medlemsblad: 'Hold kæft hvor dobbeltmoralsk'

3F Sydsjælland er havnet i en shitstorm, efter at den lokale afdeling torsdag eftermiddag lagde et jobopslag på Facebook, hvor man søger ulønnet medarbejder

3F Sydsjælland søger amatørfotograf - og afviser den kritik, som jobopslaget har medført. Screendump
3F Sydsjælland søger amatørfotograf - og afviser den kritik, som jobopslaget har medført. Screendump

3F Sydsjælland er havnet i en shitstorm på Facebook, efter at den lokale afdeling torsdag eftermiddag lagde et jobopslag op på sin Facebook-side.

Årsagen er, at lokalafdelingen vil lave en aftale med en 'dygtig amatørfotograf' til at tage billeder, som kan bruges, hvor 3F Sydsjælland finder det relevant. Eksempelvis på sin hjemmeside, i sit medlemsblad, på Facebook og i et billedbibliotek, skriver 3F Sydsjælland på Facebook.

I opslaget står der intet om honorar. I stedet er det planen, at den heldige skal belønnes på følgende måde:

- Hver gang vi bruger et billede, vil det være oplyst, hvem fotografen er, uanset hvor det bliver publiceret.

Responsen på Facebook-opslaget er formentlig ikke, som den lokale afdelings-styrelse havde håbet. På selskabets egen Facebook-profil er folk forargede.

- 3F er simpelthen til at lukke op og skide I. Det der er så grotesk som noget kan være... Hvordan kan man kæmpe for arbejdernes rettigheder og så komme med sådan en forespørgsel, skriver Jean.

- Ja det er nemt, og lønnen er at få sit billede publiceret med navn. Det kan man ikke betale regninger for. Jeg har intet imod 3f, syntes faktisk godt om den, jeg sy tes bare godt man kunne betale en smule for dit arbejde, skriver Jonas.

- Håber godt nok at de ikke får bare en eneste haps på dette opslag!, skriver Annette.

Og Niels er klar med et andet forslag:

- Hmm... mon der er nogle sydsjællandske specialarbejdere som vil udføre lidt gratis arbejde for mig...?, spørger han.

- Kære 3F kunne I ikke henvise mig til en anlægsgartner der vil arbejde gratis mod af få sit navn nævnt når jeg for besøg i haven......
Hold da kæft hvor er det dobbelt moralsk, lyder det fra Allan.

3F har knap 300.000 medlemmer i Danmark. Foto: René Schütze
3F har knap 300.000 medlemmer i Danmark. Foto: René Schütze

Opslaget er blevet delt på Pressefotografforbundets Facebook-side. Her er tonen endnu hårdere.

- Det er ikke så mærkeligt at I mister så mange medlemmer i øjeblikket, hvis det er sådan I opføre jer! Føj!, skriver Martin.

- "Er du amatør murer? Så kunne jeg godt tænke mig at få lov at se dig pudse min ydermur. Som tak for din hjælp vil jeg skrive dit navn på soklen..." Skal I låne en oplukker? For der er da vist linet op til en seriøs omgang kvajebajere i "skurvognen"..., skriver Martin D.

- Gratis arbejde for en fagforening? Det må være en spøg., konstaterer Sasha.

Pressefotografforbundets formand Lars Lindskov er ked af opslaget. Han siger på sit forbunds hjemmeside:

- Den høje moral og solidaritet har 3F Sydsjælland tydeligvis ikke til overfor andre faggrupper. Hvis 3F Sydsjælland mener, at de kan erstatte vores arbejdskraft med amatørfotografer, så kan det jo ende med, at det er os der skal ud og dumpe prisen på taxakørsel og restaurationsdrift, for at overleve.

Ekstra Bladet har talt med næstformand hos 3F Sydsjælland, Anders Ellegaard, om opslaget. Han afviser den kritik, som mange mennesker retter imod lokalafdelingen.

- Vi laver selv vores afdelingsblad. Skriver selv artiklerne. Tager selv billederne. Vi søger ikke en professionel fotograf, som skal rende og tage billeder for os, men vil gerne have vores medlemmer til at tage billeder på deres arbejdspladser. På steder, hvor professionelle fotografer ikke har adgang, siger Anders Ellegaard.

Forstår du, at nogen reagerer ved at beskylde 3F Sydsjælland for social dumping?

- Jeg kan ærligt talt ikke se sammenhængen. Jeg er af den opfattelse, at journalister og fotografer er professionelle. Men det forhindrer jo ikke andre i at skrive et blad.

Handler det om, at I ikke har råd til at aflønne en fotograf?

- Vi har selvfølgelig ikke et uendeligt budget. Men det bunder i en misforståelse. Vi skal ikke bruge en professionel fotograf, siger Anders Ellegaard.

Synes du, at jobopslaget er i orden?

Se resultat

Synes du, at jobopslaget er i orden?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen