3F vil straffe privatskoler der modvirker integration

Integrationen halter, og det er på tide, at Danmark bliver mere hård i filten, siger fagforeningsformand.

Følg Samfund

- Jeg fatter ikke, at den danske stat stadig skal støtte privatskoler, der direkte modvirker integrationen.

Sådan lyder det fra fagforeningen 3F's formand, Per Christensen, som dermed for alvor melder sig i debatten om flygtninge og integration.

Det sker med en opfordring til politikerne på Christiansborg om at støtte op om folkeskolen og droppe den tankeløse støtte til skoler, der ikke gavner integrationen.

Udmeldingen kommer lørdag, hvor 3F tager fat på en flere dage lang kongres i Aalborg. Her skal de omkring 700 deltagere lægge linjerne for det politiske arbejde de kommende tre år.

- Det er klart for enhver, at det kniber med integrationen en række steder. Her må vi efter min opfattelse gerne blive mere hårde i filten, siger Per Christensen.

- Det handler ikke om hudfarve eller religion. Det handler ligesom på arbejdsmarkedet om, at vi kommer længst, hvis vi følger samme spilleregler.

3F-formandens opfordring til politikerne på Christiansborg er klar. Drop støtten til privatskoler og gør folkeskolen til en 'smeltedigel, hvor alle børn mødes'.

Klare i mælet
- Lad mangfoldighed og høj faglighed komme alle børn til gavn. Lad os satse mere på folkeskolen. Gør vi det, vil langt flere unge også få en uddannelse, siger Per Christensen og tilføjer:

- Vi skal være klare i mælet omkring fællesskabet. Fællesskabet giver. Men det fordrer også, at vi deltager. Det gælder både nye og gamle danskere.

Efter et år, der har været præget af flygtninge og migranter, opstiller Per Christensen samtidig en grænselinje, når det gælder international solidaritet.

- Der er grænser for, hvor mange flygtninge Danmark kan huse. Men der må aldrig være grænser for vores solidaritet med lønmodtagere i andre lande, siger Per Christensen.

3F's kongres fortsætter frem til tirsdag.

Blandt emnerne er også kampen for de svageste på kanten af arbejdsmarkedet, ligesom kongressen skal diskutere såkaldt social dumping, der er fagbevægelsens udtryk for situationen, hvor udenlandske arbejdstagere underbyder hjemlige løn- og arbejdsvilkår.

OVERBLIK: Det skal 3F tale om på maratonkongres

Lørdag åbner formand Per Christensen 3F's kongres i Aalborg. Her skal godt 700 afdelings- og tillidsrepræsentanter lægge de overordnede linjer for 3F for de næste tre år.

Her er et overblik over kongressen:

* Der er kongres i 3F hvert tredje år. Det bliver fjerde gang, at 3F holder ordinær kongres, siden specialarbejderne i SiD og Kvindeligt Arbejderforbund (KAD) fusionerede i 2005 og blev til Fagligt Fælles Forbund.

* Der er mange forskellige emner på programmet i Aalborg. Blandt andet, hvordan 3F kan styrke indsatsen over for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

* Deltagerne skal også diskutere, hvordan 3F får flere medlemmer, og hvordan økonomien skal være mellem de lokale afdelinger og forbundet.

* Desuden skal der vælges ledelse og forhandlingssekretærer.

* Kongressen er samlet fra lørdag til og med tirsdag. Onsdag holder de enkelte branchegrupper deres egne møder. Torsdag er a-kassens dag.

Kilde: 3F.dk.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?