40 SAS-fly er aflyst på grund af stewardesse-strejke

Berørte passagerer vil få besked per SMS, efter at 40 SAS-fly er aflyst på grund af kabinefolkets faglige møde

Antallet af aflysninger hos SAS på grund af arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet er fredag eftermiddag oppe på mere end 40 fly, oplyser SAS.

Flere hundrede passagerer er berørt af strejken, vurderer pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen.

Af lufthavnens hjemmeside fremgår det, at det blandt andet er SAS-afgange fra København til London, Frankfurt, Stavanger og Aarhus, der er aflyst. Samtidig kan SAS gennemføre flere flyafgange på trods af strejken.

Passagerer, der bliver berørt af arbejdsnedlæggelsen, vil få besked direkte fra SAS per SMS, oplyser Trine Kromann-Mikkelsen

- Da det ikke er alle afgange, der er berørt, er det smart for os at kommunikere direkte med kunderne, siger hun.

Arbejdsnedlæggelsen bunder i de ansattes utilfredshed med forløbet omkring 147 kabinepersonalers overflyttelse til det nye datterselskab Cimber.

Personalet er fra 1. marts ansat i Cimber i stedet for i SAS, men SAS og fagforeningen er ikke blevet enige om vilkårene for de ansatte endnu.

Flypassagerer med SAS-billet til en afgang i næste uge skal dog ikke være bekymrede, mener Trine Kromann-Mikkelsen.

- Arbejdsnedlæggelserne her er overenskomststridige. De er ikke varslede, og vi forventer, at vores medarbejdere møder op og passer deres arbejde, siger hun.

Efter et møde med CAU's hovedforbund FTF fredag forventede SAS, at kabinepersonalet ville vende tilbage til arbejdet 14.30 fredag eftermiddag, men de ansatte fortsætter deres faglige møde, lyder det fra CAU.

0 kommentarer
Vis kommentarer