400 har søgt asyl: 2800 med frit lejde siden søndag

Omkring 2800 personer har fået frit lejde til at rejse gennem Danmark og videre til Sverige

Flygtninge vandrer på motorvejen mod Svergige. Foto: Ernst Van Norde.
Flygtninge vandrer på motorvejen mod Svergige. Foto: Ernst Van Norde.

Omkring 400 personer har bedt om asyl i Danmark ud af de omkring 3000 personer, der er kommet til Danmark siden søndag morgen, skriver Justitsministeriet på sin hjemmeside.

Ifølge rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg drejer det sig mere præcist om 3200 flygtninge og migranter, der er kommet siden søndag.

Dermed er der tale om cirka 2800 personer, der ikke har søgt asyl, og som nu har fået frit lejde af politiet til at fortsætte deres rejse gennem Danmark.

De mange personer, der ikke har ønsket at søge asyl i Danmark, ønsker at rejse videre til Sverige og andre nordiske lande. Der er dog ikke lavet en aftale om modtagelse af de mange flygtninge med Sverige, skriver Justitsministeriet.

Søren Pind: Politiet har handlet korrekt

- Den danske regering har haft kontakt med den svenske regering for at spørge om Sverige er villig til at modtage dem, der insisterer på, at de vil søge om asyl i Sverige, skriver ministeriet og fortsætter:

- Den svenske regering har nægtet at acceptere, at de vil kunne blive transporteret til den svenske grænse. Den danske regering forstår og accepterer dette.

Til trods for denne accept traf Rigspolitiet torsdag morgen en beslutning om, at de ikke kunne tilbageholde de frihedsberøvede flygtninge i Rødbyhavn og Padborg længere.

Ifølge loven må man maksimalt frihedsberøves i tre gange 24 timer, inden man skal fremstilles for en dommer, og derfor valgte politiet at give flygtningene frit lejde til at rejse videre.

Det eneste, Rigspolitiet har registreret, er de rejsendes navn.

Når flygtninge ankommer til det sydlige Sverige, så kan de kun registrere sig og søge asyl i Malmø, hvor Migrationsverket, som er den svenske udlændingestyrelse, har fået godt 450 ansøgninger om asyl siden søndag.

Tallet for asylansøgere i Malmø har ikke i går og i dag medregnet, men der er stadig et stort antal flygtninge, som lige nu befinder sig et sted i Danmark, som myndighederne ikke kender til.

Nyt flyselskab vil flyve flygtninge direkte til Sverige