40.000 forårsruller i timen: Hvordan gør de det?

SÅDAN GØR DE: Daloon har i 55 år leveret forårsruller til danske spiseborde. Kom med ind bag murene på fabrikken i Nyborg

Her kan du se, hvordan forårsrullerne fremstilles hos Daloon. (Reporter: Peter Roelsgaard. Video/redigering: Stig Thøgersen)

VIDEO: Se hvordan Daloon laver forårsruller i tv-indslaget øverst.
----------

Det startede i en Charlottenlund-kælder i 1960, men ordrerne fra en pølsevogn i Tivoli blev hurtigt for store til, at selv den lynhurtige kineser Sai-chiu Van kunne forårsrulle i det nødvendige tempo.

Han rykkede derfor videre til først større lokaler i Brønshøj og i 1964 til en decideret fabrik på Vesterfælledvej i København, hvor Van med hjælp fra seks gasblus og rulledamer kunne producere op til 400 forårsruller dagligt.

Samfund - 20. aug. 2015 - kl. 12:38 Hvor flæskesvært kan det være? Her bliver griseryg til dansk delikatesse

Samtidig blev navnet ændret fra Vans Produkter til Daloon.

Og i 1970 rykkede Daloon ind i de nuværende lokaler i Nyborg, hvor kapaciteten i 2015 er på én million forårsruller om dagen.

Ja, én million forårsruller om dagen - eller 41.667 i timen.

Hvordan gør de det, tænker du så sikkert. Det gjorde vi også og tog på besøg på fabrikken i Nyborg.

I tv-indslaget øverst kan du få et helt unikt indblik i, hvordan en af spisebordets favoritter kommer til verden.

Samfund - 20. aug. 2015 - kl. 12:38 Hvor flæskesvært kan det være? Her bliver griseryg til dansk delikatesse  

Adm. direktør for Daloon Hemming Van, søn af stifteren Sai-chiu Van, viste Ekstra Bladet rundt på fabrikken i Nyborg. (Foto: Ekstra Bladet)
Adm. direktør for Daloon Hemming Van, søn af stifteren Sai-chiu Van, viste Ekstra Bladet rundt på fabrikken i Nyborg. (Foto: Ekstra Bladet)

Ligger godt i maven: Her kan du se en af de klassiske Daloon-reklamer fra 1990'erne

100 kommentarer
Vis kommentarer