41 coronasmittede med relation til demo og Pakistan-fly

Myndighederne opdaterer nu antallet af smittede med corona efter en flytur og en demonstration

Video: Emma Svendsen.
Følg Samfund

I alt 12 personer med relation til stor demonstration og 29 personer med relation til et fly fra Pakistan til Danmark er smittet med coronavirus.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Af de 12 smittede med relation til demonstrationen har ti deltaget i selve demonstrationen. De andre to er nære kontakter.

Flyet fra Pakistan landede den 6. juni i Københavns Lufthavn. 21 af de i alt 29 smittede med relation til flyet fra Pakistan til Danmark var om bord på selve flyet. Resten er nære kontakter.

Der var i alt 318 passagerer med flyet.

Demonstrationen, der altså har medført coronasmitte hos en række personer, foregik den 7. juni. Her var flere end 15.000 personer samlet for at demonstrere for sortes rettigheder.

Demonstrationen var arrangeret af Black Lives Matter Danmark. Myndighederne har opfordret alle demonstranter til at få taget en test. Hvis de udviser symptomer på coronavirus, skal de søge læge.

Det vides ikke, om personerne er blevet smittet under selve demonstrationen eller flyturen, understreger Anette Lykke Petri, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hun opfordrer i forbindelse med meldingen til at downloade den nye smittesporingsapp for at få det bedste overblik over antallet af smittede med coronavirus.

- Smitteopsporing er et godt værktøj i kampen mod Covid-19, men kan ikke stå alene. Derfor er det vigtigt, at vi alle sammen bliver ved med at følge anbefalingerne om afstand og hygiejne og om at lade sig teste, hvis man har mistanke om, at man kan være smittet.

- Jeg vil varmt anbefale, at man downloader appen 'smittestop', så man kan få besked, hvis man har været i nærheden af en anden bruger af appen, man ikke kender, der er konstateret smittet, siger hun i en pressemeddelelse.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind