42 bortførte - heraf mange børn - frigivet i Nigeria

Stor gruppe gidsler frigivet kort efter flere end 300 piger blev bortført fra internatskole i nordlig delstat

Gruppe af studerende, som ikke blev offer for massebortførelser af flere end 300 piger på internatskole i det nordvestlige Nigeria fredag. Foto: Ibrahim Mansur/Ritzau Scanpix
Gruppe af studerende, som ikke blev offer for massebortførelser af flere end 300 piger på internatskole i det nordvestlige Nigeria fredag. Foto: Ibrahim Mansur/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

42 personer, hvoraf de fleste er børn, blev lørdag frigivet i Nigeria, efter at de blev bortført midt i denne måned. Det meddeler guvernøren i delstaten Niger.

Gruppen består af 27 elever og ansatte på en skole samt deres pårørende.

- De blev taget til fange af bevæbnede mænd, som stormede den læreanstalt, hvor de blev undervist i den centrale del af landet. En dreng blev dræbt i forbindelse med angrebet.

Det nordvestlige og centrale Nigeria er i de seneste år blevet rystet flere gange af kriminelle bander, som blandt andet gennemfører kidnapninger for at få løsepenge.

Der er kun mangelfulde oplysninger om løsladelserne.

- Zamfaras politiledelse i delstaten har i samarbejde med hæren påbegyndt en fælles eftersøgnings- og redningsoperation for at redde de 317 elever. De er blevet bortført af bevæbnede kriminelle, heder det i en erklæring fra politiet.

Der var først meldinger om, at flere hundrede drenge var frigivet, men det blev senere ændret til, at i alt 42 personer er sat på fri fod af bortførerne.

Fredag blev omkring 300 piger bortført fra en internatskole i den nordvestlige del af landet.

Ukendte gerningsmænd bortførte 317 piger fra skolen, som ligger i Nigerias nordvestlige delstat Zamfara.

- Ukendte geringsmænd kom ind og skød på må og få og fjernede pigerne, sagde en talsmand for regeringen i Zamfara. Det skete ved midnat natten til fredag.

- To af mine døtre på 10 og 13 år er blandt de 300 piger, som skolelederne har fortalt os, er savnet, fortalte faderen Nasiru Abdullahi til nyhedsbureauet dpa.

Den militante, islamistiske organisation Boko Haram er blandt dem, som har stået bag bortførelser af flere hundrede børn i det nordvestlige Nigeria. Det er sket i områder, der grænser op til Tchad og Cameroun.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind