4300 flygtninge ankommer til Athen onsdag

Grækenlands regering har indkaldt til krisemøde om migrationskrise, mens flygtningestrømmen tager til

Den græske regering samles onsdag til krisemøde om flygtningekrisen, samtidig med at yderligere 4300 migranter ankommer til Athen - heraf langt de fleste syrere på flugt fra krigen i deres land.

To skibe bragte flygtningene til Athens havn i Piræus tidligt onsdag efter at have hentet dem på øen Lesbos - en af adskillige græske øer, der kæmper med den store strøm af migranter og flygtninge, der kommer til landet fra Tyrkiet i usikre fartøjer.

Over 1800 kom til det græske fastland tirsdag aften, mens yderligere 2500 ankom ved daggry onsdag, siger havnemyndighederne i Piræus.

Over 160.000 mennesker er ankommet til Grækenland i år. Mange af dem anser dog kun landet for at være et første stop og en indgangsport til EU.

Migranter og flygtninge, der har krydset havet mellem Tyrkiet og Grækenland, betaler ofte omkring 1000 dollar (over 6600 kroner) til menneskesmuglere for den risikable overfart. Overfarterne skal ske, når havet er roligt.

Den græske regering, som netop har accepteret en tredje økonomisk hjælpepakke, der indebærer store nedskæringer, har gentagne gange gange advaret om, at landet ikke er i stand til at klare flygtningestrømmen.

Athen opfordrer til koordinerede europæiske aktioner.

Repræsentanter for den græske regering mødes torsdag i Athen med EU-Kommissionens første-næstformand, Frans Timmermans, og Dimitris Avramopoulo, migrationskommissær, som er på en rundtur til områder, som er særligt ramt af migrations- og flygtningekrisen.

Onsdag og torsdag har EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker sammenkaldt sine 27 EU-kommissærer til et seminar, der indleder det nye politiske arbejdsår. På dagsordenen står først og fremmest det store spørgsmål om migrationskrisen.

5 kommentarer
Vis kommentarer