450 er døde af hedeslag under hedebølge i Pakistan

Ekstrem hedebølge i Pakistan forværres af forbud mod spise og drikke i de timer, hvor solen er oppe

Over 450 mennesker er døde af hedeslag under en tre dage lang hedebølge i Pakistan. Her køler folk sig i vandet fra et vandrør, der er sprunget, i Islamabad. (Foto: B.K. Bangash, AP)
Over 450 mennesker er døde af hedeslag under en tre dage lang hedebølge i Pakistan. Her køler folk sig i vandet fra et vandrør, der er sprunget, i Islamabad. (Foto: B.K. Bangash, AP)

Flere end 450 mennesker er døde af hedeslag under en tre dage lang hedebølge i det sydlige Pakistan. Samtidig er der indført en form for undtagelsestilstand på hospitalerne.

De fleste dødsfald er sket i millionbyen Karachi.

- I alt er over 450 omkommet som følge af hedeslag i de seneste tre dage, siger en højtstående embedsmand i sundhedssystemet, Sabir Memon.

Følgerne af den ekstreme hedebølge forværres af, at den islamiske fastemåned, ramadan, begyndte fredag og er faldet sammen med den periode, som normalt er den varmeste i Pakistan. I fastemåneden er det ikke tilladt at spise og drikke i de timer, solen er oppe.

Desuden sætter daglige strømafbrydelser dele af vandforsyningen i Karachi, som har omkring 20 millioner indbyggere, ud af drift.

Pakistan har omkring 200 millioner indbyggere.

Semi Jamali, der er læge på Karachis største hospital, siger, at 3000 patienter har været under behandling på grund af hedebølgen.

- Flere end 200 af dem var enten døde ved ankomsten til hospitalet eller døde under deres ophold, siger han.

Pakistans største velfærdsorganisation, Edhi, bekræfter, at der er bragt over 400 omkomne til byens to lighuse.

- Over 400 døde er bragt ind i to lighuse over tre dage, siger Edhis talsmand, Anwar Kazmi.

Det nationale katastrofeberedskab har bedt hæren og halvmilitære grupper om at hjælpe med at bygge blandt andet centre, hvor de, der rammes af hedeslag, kan søge behandling.

De mange dødsfald sker, en måned efter at nabolandet Indien blev rystet af en hedebølge, som kostede over 2000 mennesker livet.

4 kommentarer
Vis kommentarer