4500 chauffører undersøges af Skattestyrelsen

Skattestyrelsen har oplysninger om 4500 personer, der har tjent penge på at køre for en platform i Danmark

Hollandske skattemyndigheder har givet Skattestyrelsen oplysninger om 4500 personer, der har i 2016 og 2017 tjent penge på at agere chauffører for en platformstjeneste i Danmark.

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er blandt andet tale om nummerplader på bilerne, der er blevet brugt til at fragte andre rundt i.

En platformstjeneste fungerer ofte ved at kunder sender ture i udbud, hvor de gerne vil køres fra a til b. Herefter kan et korps af chauffører, der er tilsluttet platformen, tage opgaven.

I Danmark er det mest kendte eksempel Uber, der siden har forladt landet igen på grund af lovkrav, selskabet ikke mente, at det kunne leve op til.

Styrelsen går i gang med at gennemgå oplysningerne for at sikre sig, at alle 4500 har anført indtægterne på deres årsopgørelse.

- Vores erfaringer fra gennemgang af lignende oplysninger viser, at en stor del undlader at indtægtsføre indkomst og afregne moms, siger underdirektør i Skattestyrelsen Camilla Hesselby.

- Desværre tyder vores indledende gennemgang af de nye oplysninger på, at den tendens er fortsat i 2016 og 2017.

- Vi forventer derfor, at oplysningerne vil føre til en større andel sager om for eksempel skatte- og momsbetaling, ligesom vi vurderer, om der er grundlag for at rejse ansvarssager, siger Camilla Hesselby.

Skattestyrelsen vil ikke oplyse, hvilke kørselstjeneste der er tale om. Oplysningerne er kommet gennem et EU-samarbejde, og af hensyn til det samarbejde vil styrelsen ikke sætte navn på.

Det er ikke første gang, at skattemyndighederne i Holland har leveret den slags oplysninger.

Sidste gang var det indtægter fra 2015, som blev sendt til de danske skattemyndigheder.

Dengang viste kontrollen i Danmark, at 'meget få chauffører' havde ført indtægterne fra deres kørsel over i deres indberetning.

Skattestyrelsen skriver i sin besked, at når oplysningerne er gået igennem, vil det blive vurderet, om der skal udstikkes bøder eller anden straf.

Derudover kan oplysningerne blive delt med andre oplysninger.

9 kommentarer
Vis kommentarer