47-årige Ove havde et sidste ønske: - Jeg er fuldstændig mundlam

Ove levede med Downs syndrom og havde en livslang fascination af brandmænd - nu bliver han hyldet af sine helte over hele Danmark

Den nu afdøde Ove led af downs-syndrom,  og havde en livslang fascination for brandmænd. På fredag vil mindst 20 brandmænd bære og overvære hans bisættelse. Foto: Privat
Den nu afdøde Ove led af downs-syndrom, og havde en livslang fascination for brandmænd. På fredag vil mindst 20 brandmænd bære og overvære hans bisættelse. Foto: Privat

Et tidligt dødsfald i den nærmeste familie er altid en tragedie, og derfor er det vigtigt, at man får taget den bedst mulige afsked. 

Forleden afgik den 47-årige Ove ved døden. Han levede med Downs syndrom, men samtidig levede han også med livslang fascination for brandmænd. 

Derfor blev der i går igangsat en eftersøgning, der skulle sørge for at familien kunne sige farvel i den rette ånd. 

- Den eneste rigtige måde at bære Ove ud af kirken, er med seks brandmænd - en i hvert håndtag på kisten. Der ER bare ikke andre muligheder, som er så rigtige som den her, skrev bedekvinden Zofiia Rose fra Begravelses Service i går ud på Facebook.

Hun er initiativtageren bag ønsket, og hun er overvældet over, hvor mange brandmænd der efterfølgende har meldt sig.

- Jeg tror, jeg tudede syv-otte gange i løbet af i går, siger hun til Ekstra Bladet og fortæller, at hun har fået tilkendegivelser fra brandmænd fra hele landet og endda Grønland.

- Vi håbede selvfølgelig på at kunne finde seks, men jeg er fuldstændig mundlam over, at det her har kunnet lade sig gøre.

En glad og hjælpsom mand
Ove var ifølge sin lillebror Michael både en 'glad, høflig og hjælpsom person'.

- Han havde altid et smil på læben, og han var aldrig bleg for at hjælpe til med at dække bord eller gå ud med skraldet. Vi forsøgte altid at behandle ham som en helt almindelig person, siger han til Ekstra Bladet.

I løbet af sit liv nåede Ove både at arbejde som gartner og i et træværksted, og han boede i 30 år på det samme værested i Storkøbenhavn. 

Skal bruge en lastbil med Kleenex 
Til bisættelsen stiller Beredskab Øst også med en brandbil - hvis der altså ikke bliver akut behov for den andetsteds.

- Jeg synes, det er så flot. Også fordi at det hele bliver i Oves ånd, siger lillebror Michael.

Han bekræfter at Oves fascination for brandbiler, har været livslang, og er taknemmelig for, at det er lykkes at samle så mange brandmænd til afskeden.

- De skal nok tage en lastbil med Kleenex med, for det bliver der brug for. Det eneste, man kan sige, er tak, afslutter Michael.

30 kommentarer
Vis kommentarer