Annonce:
Annonce:

492 nye smittetilfælde: Et nyt dødsfald

Siden tirsdag er der registeret 492 nye smittetilfælde. Læge rejser tvivl om smittesporings effektivitet

Smittallet ligger fortsat højt, hvorfor restriktioner som mundbind i bestemte situationer stadig er gældende. Men hvad er det nu lige, man må hvor - og hvornår? René Fredensborg er mildest talt forvirret. Video: Emma Svendsen
Annonce:
Følg Samfund

Siden tirsdag er der registreret 492 nye tilfælde med coronasmitte i Danmark.

Det oplyser Statens Serum Institut onsdag i sin daglige opdatering.

De 492 nye smittetilfælde er det højeste antal, der er konstateret i løbet af et døgn siden 2. oktober. Dengang blev der registreret 536 tilfælde på et døgn.

Stigningen i antallet af smittetilfælde skal ses i lyset af, at der er blevet foretaget flere prøver for coronavirus.

- Det er lidt ærgerligt, at vi nu igen ser tal i den størrelsesorden. Vi har ellers ligget lidt lavere gennem nogle dage med en let faldende epidemikurve. Det er muligt, at vi nu er på vej ind i en ny stigning.

Sådan lyder vurderingen fra epidemiolog og afdelingslæge Christian Wejse, Aarhus Universitetshospital.

Den stigende smitte ses ifølge afdelingslægen også ved, at kontakttallet, der tidligere blev kaldt smittetrykket, har været stigende.

Annonce:

For en uge siden lå det på 0,8. Tirsdag oplyste sundhedsministeren, at det var steget til 1. Det betyder, at hver coronasmittet i øjeblikket giver smitten videre til én anden.

- Jeg kan ikke lade være med at se det høje antal smittede som udtryk for, at smitteopsporingen ikke fungerer godt nok.

- Vi burde være i stand til at lukke flere smittekæder ned, siger Christian Wejse.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser til Ritzau, at smitteopsporingen foregår i henhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer om smitteopsporing af nære kontakter.

Siden tirsdag er der kommet svar på lidt over 40.000 prøver. Til sammenligning kom der mellem mandag og tirsdag svar på lidt under 30.000 prøver.

Onsdag er antallet af indlagte coronapatienter opgjort til 104. Det er én mere end tirsdag, hvor 103 patienter var indlagt med coronavirus. Af de 104 indlagte er der 18 nye indlæggelser.

Nogle af de indlagte patienter er hårdere ramt end andre. Derfor kan de blive placeret på en intensivafdeling eller få hjælp fra en respirator.

Annonce:

Onsdag er der ud af de 104 indlagte 17 indlagt på en intensivafdeling, hvoraf de 11 af dem er tilknyttet til respirator.

På Aarhus Universitetshospital ser man generelt flere yngre coronapatienter sammenlignet med situationen i foråret, da det især var de ældre, som blev indlagt.

- Den gennemsnitlige indlæggelsestid er nu væsentligt kortere. Det tager vi som udtryk for, at vi har flere, der er yngre og i øvrigt ikke fejler en hel masse ud over covid-19, siger Christian Wejse.

Hen over det seneste døgn er der konstateret ét coronarelateret dødsfald. Det bringer det samlede antal dødsfald siden midten af marts op på 675.

Det er ikke sikkert, at coronavirusset er den direkte dødsårsag hos de enkelte personer. Men de har alle haft virusset i kroppen, da de døde.

I alt er mere end 2,6 millioner borgere blevet testet for virusset.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: