5-årig slynget ud af Tivoli-karrusel: Her kyler de den på lossepladsen

Tivoli fjerner nu den kritiserede Nautilus-karussels vogne, der for godt et år siden var involveret i en alvorlig ulykke med en 5-årig dreng, der faldt ud

Nautilus' vogne blev søndag fjernet. Billederne viser, hvordan den stærke kran har trykket siderne af vognene i stykker. Privatfoto
Nautilus' vogne blev søndag fjernet. Billederne viser, hvordan den stærke kran har trykket siderne af vognene i stykker. Privatfoto

Artiklen er opdateret klokken 18:38 med uddybende svar fra Tivoli

I oktober 2015 gik der et chok igennem den menneskemængde, der var samlet foran forlystelsen Nautilus i Tivoli.

En 5-årig hollandsk dreng var kommet fri af sin sikkerhedssele og fra mere end 4 meters højde, blev den lille dreng kastet ud af forlystelsen.

Nedenfor stod en 40-årig dansk mor, Mette Lemaheiu, der fik den lille dreng i hovedet og blev slået i jorden. Den lille dreng slap fra ulykken uden men. Mette fik en hjerneskader hun stadig slås med eftervirkningerne af i dag.

Ekstra Bladet har igennem flere uger beskrevet, hvordan Tivoli trods advarsler før og efter ulykken ikke har ændret en døjt på sikkerheden omkring den populære børneforlystelse.

I gentagne svar til Ekstra Bladet har Tivoli forsikret, at sikkerheden om forlystelsen har været efter bogen og derfor afvist at ændre på forlystelsens sikkerhedskonstruktioner.

Artiklen fortsætter under grafikken

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ulykkesramte vogne kørt på lossepladsen
Men nu ser det alligevel ud til, at der sker noget i forbindelse med sikkerheden på Nautilus.

Ekstra Bladet erfarer, at et vognmandsfirma søndag afmonterede de kritiserede vogne og kørte dem på lossepladsen.

Det viser billeder fra stedet samt oplysninger fra kilder med kendskab til processen.

Før Nautilus blev fjernet, tog Ekstra Bladet med Mette Lemaheiu i Tivoli ind for at se Nautilus Video/Redigering: Stine Tidsvilde
Før Nautilus blev fjernet, tog Ekstra Bladet med Mette Lemaheiu i Tivoli ind for at se Nautilus Video/Redigering: Stine Tidsvilde

Planlagt længe
Fra Tivolis side afviser man, at nedrivningen af forlystelsen har forbindelse til ulykken og klagerne over forlystelsen.

I stedet forklarer man, at det er et led i en længe planlagt fornyelse af forlystelsen.

'De næste 3 måneder arbejdes der på en lang række områder i Tivoli fra frisk maling, ny scenografi til en række helt konkrete nyheder til sommersæsonen i april. I forhold til Nautilus handler det om at den planmæssigt får et nyt kreativt udtryk og kommer til at fremstå som en ny forlystelse, men bibeholder de samme bevægelser. Det har været planlagt længe - faktisk før 2015 så det har ikke noget med den omtalte hændelse i efteråret 2015 at gøre,' skriver Tivolis pressechef Torben Plank i en mail til Ekstra Bladet.

Svarer ikke mundtligt
Efterfølgende har Ekstra Bladet igen ringet pressechefen op for at få svar på en række opfølgendespørgsmål.

Blandt andet hvorfor Tivoli ikke tidligere i forløbet har oplyst, at forlystelsen ville få en planlagt opdatering i forbindelse med den kommende sæson.

Pressechefen ønskede ikke at svare på spørgsmålene i telefonen og fik derfor efter en længere diskussion spørgsmålene tilsendt pr mail.

- Hvis en renovering af Nautilus har været planlagt længe, hvorfor har I så ikke nævnt det i jeres tidligere svar?

- Fordi der er tale om en nyhed til sommersæsonen 2017 – og vi går altid ud med nyheder som optakt til sommersæson.

- Hvad gør i ved de eksisterende vogne?

- Der kommer helt nye gondoler med et helt nyt tema.

- Bliver vognene sikrer? Altså laver i nye lukke og fastspændingsmekanismer til passagererne i forbindelse med 'det nye kreative udtryk'?

- Der vil komme nye seler tilpasset de nye gondoler, så den fortsat lever op til alle gældende standarder, så forlystelsen vil fortsat opfylde Force og politiet krav.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 2 Privatfoto
2 af 2 Nautilus' vogne blev søndag fjernet. Billederne viser, hvordan den stærke kran har trykket siderne af vognene i stykker. Privatfoto
65 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere