5.000.561 mennesker har fået konstateret coronavirus

USA er det land, der har registreret flest smittede. Rusland, Brasilien og Storbritannien følger efter

USA er det land i verden, der har registreret flest coronasmittede. Det er også det land, der har flest coronarelaterede dødsfald med 93.439 døde. (Arkivfoto) Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix
USA er det land i verden, der har registreret flest coronasmittede. Det er også det land, der har flest coronarelaterede dødsfald med 93.439 døde. (Arkivfoto) Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix

Lidt over fem millioner mennesker er blevet registreret som smittede med coronavirus på verdensplan.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University torsdag morgen.

USA har registreret klart flest smittede med flere end 1,5 millioner smittede.

Dernæst følger Rusland, Brasilien og Storbritannien, der har henholdsvis 308.000, 291.000 og 249.000 registrerede smittetilfælde.

Det er ikke mange måneder siden, at verden fik øje på det nye coronavirus, der først blev opdaget i Kina, i begyndelsen af året.

I månederne efter spredte det sig til store dele af verden, heriblandt Europa, hvor Frankrig i januar var et af de første lande til at registrere coronasmittede.

Herefter fulgte flere andre lande, og i Danmark blev det første smittetilfælde konstateret 27. februar. Onsdag - tre måneder senere - var 11.117 registreret smittet i Danmark.

Det reelle antal smittede vurderes at være højere, da det ikke er alle, som er smittet med coronavirus, der bliver testet.

Det officielle smittetal bliver ved med at stige støt. 4. februar passerede det en million på verdensplan. 15. april oversteg det to millioner. Og 27. april og 10. maj nåede det over henholdsvis tre og fire millioner registrerede smittede.

Indtil videre er der registreret 328.000 coronarelaterede dødsfald i verden.

Ud over at være det land, som har flest registrerede smittetilfælde, er USA ligeledes det sted, hvor der har været flest coronarelaterede dødsfald. 93.439 er døde med coronavirus.

For en tid var det ellers Italien, som var hårdest ramt af coronavirus med flest smittede og døde.

Efter at virussets epicenter oprindelig lå i Wuhan-provinsen i Kina flyttede det efterfølgende til Europa, som dermed blev det nye epicenter for smitte.

Også Spanien, Storbritannien og Frankrig har været særligt hårdt ramt af coronavirus i Europa.