Annonce:
Annonce:

50-årig kvinde fyret for at give Trump fingeren

Præsident Trump var for en måned siden på vej ud for at spille golf, da hans karavane overhalede en 50-årig kvinde på cykel

Juli Briskman er blevet fyret fra sit job, efter at hun gav præsident Trump fingeren, da han kørte forbi hende tæt på sit golfresort i Virginia. Privatfoto: Facebook
Juli Briskman er blevet fyret fra sit job, efter at hun gav præsident Trump fingeren, da han kørte forbi hende tæt på sit golfresort i Virginia. Privatfoto: Facebook
Annonce:
Følg Samfund

En 50-årig amerikansk kvinde er blevet fyret fra sit job som sælger, efter at hun har givet præsident Trump fingeren, mens hans karavane passerede hende i Sterling, Virginia.

Det skriver flere amerikanske medier. Herunder også Washington Post.

For en måned siden var Donald Trump forbi sit golfanlæg i Virginia for at gå en runde, og det var på vej til det arrangement, at 50-årige Juli Briskman opdagede præsidentens karavane køre forbi hende, mens hun cyklede på vejen.

Til Washington Post fortæller kvinden, at hun tænkte på orkanens voldsomme ødelæggelser i Puerto Rico nogle dage forinden, mens hun cyklede og så præsidenten komme forbi. Hun fortæller også, at hun i forvejen var rasende over, at Trump har argumenteret for at gøre det muligt at tvangshjemsende unge immigranter, som kom til USA som børn.

Annonce:

- Jeg tænkte 'er du virkelig på vej ud for at spille golf igen', siger Juli Briskman om situationen, hvor hun løfter sin ene arm fra cykelstyret for at sende en hilsen til præsidenten med sin midterste finger.

- Jeg tænkte på alt det, da jeg så de sorte biler komme, og ja - klart - var han selvfølgelig på vej tilbage på golfbanen.

Billede gik viralt
Da karavanen passerede, anede Briskman intet om, at der var en fotograf på arbejde samtidig, som tog et billede af Briskman, mens hun løftede sin langefinger højt op i luften.

Billedet blev delt igen og igen på de sociale medier. Og Juli Briskmans bekendte spurgte hende, om det dog ikke var hende, som var på billedet.

- Jeg svarede 'ja, det er mig. Er det ikke sjov', siger Juli Briskman.

Briskman brugte også billedet som sit coverfoto på Facebook og på sin Twitter-profil. Det fik hendes chef - indehaveren af et yoga-center, hvor Briskman havde deltidsjob - til at bede hende om at fjerne billedet. Samtidig begyndte hun at få trusler på mail.

Briskman fortalte også sine chefer i Akima, hvor hun arbejdede, at hun var kvinden på billedet.

Annonce:

- Det var bare for at orientere dem, fortæller hun til Washington Post.

Fyret under halloween
Men til Briskmans store overraskelse blev hun fyret i tirsdags, mens amerikanerne fejrede halloween. Hendes chefer fulgte hende ud af firmaet og fortalte hende, at de mente, at hun opførte sig uprofessionelt. Også selv om hendes cykeltur foregik i en weekend, og selv om hun ikke havde noget tøj på, som satte hende i forbindelse med sin arbejdsplads.

- Jeg var ikke en gang på arbejde, da jeg gjorde det, siger hun.

- Men de fortalte mig, at jeg overtrådte firmaets politik om god opførsel.

Trods fyringen nægter Juli Briskman, der er mor til to teenagere, at hun skulle have fået en lærestreg.

- Jeg ville gøre det igen, siger hun.

Juli Briskman har stadig det omtalte foto som coverfoto på sin Facebook-side.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: