50 muslimer ryddede op på Rådhuspladsen

50 muslimer fra en københavnsk moské stod klar fra morgenstunden 1. januar til at rydde op efter nattens store nytårsfest

(Foto: Niels Hougaard/Polfoto)
(Foto: Niels Hougaard/Polfoto)

I nat festede i tusindvis af københavnere på og omkring Rådhuspladsen, og de efterlod et inferno af champagneflasker og affyret fyrværkeri.

Men så er det godt, at der findes folk, der helt frivilligt stod tidligt op og ryddede op.

Over 50 muslimer fra Nusrat Djahan Moskéen i Hvidovre ryddede nemlig op på Rådhuspladsen fra 07.45-10.00 her 1. januar.

Ifølge lederen af moskéen, Mohammad Zakaria Khan, er det en tradition, moskeens børn og unge har udført hver nytårsmorgen siden 2011.

- Vi gør det af to årsager. Ifølge islam, SKAL man elske det land, man lever i. Man SKAL være loyal over for det land, man lever i. Den anden grund er, at renhed er en del af ens skæbne; man skal holde sit land, sin vej, sit hus og sig selv rent og smukt, siger Mohammad Zakaria Khan til Ekstra Bladet.

Så som en del af læringen af disse regler tog de over 50 unge mennesker ud på den beskidte rådhusplads.

- Vejret var dejligt og friskt, så vi nød det virkelig i dag. Mange mennesker kom hen til os på gaden og spurgte os, hvem vi var, og hvorfor vi gjorde rent. De var meget glade, og flere tilbød os at hjælpe med at gøre rent næste år, fortæller en glad Mohammad Zakaria Khan til Ekstra Bladet.

Han tilføjer, at hvis myndighederne tillader det, vil han og de øvrige medlemmer af moskéen gerne gøre rent flere steder i København.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere