500 huse til salg i over 5 år

Så snart den gennemsnitlige liggetid på huse ligger over seks måneder, så er det er et problem for boligejerne

Lorens Hansen er en af dem, der har haft et hus til salg i årevis. Hans ligger på Havnegade i Rødbyhavn. Foto: Per Rasmussen
Lorens Hansen er en af dem, der har haft et hus til salg i årevis. Hans ligger på Havnegade i Rødbyhavn. Foto: Per Rasmussen

Se kortet i fuld størrelse her

Se alle husene, der har været til salg mere end fem år på kortet herover. NB: Boliga har lavet kørslen på huse til salg for Ekstra Bladet 12. december. Der kan derfor være enkelte huse, der er solgt i mellemtiden.

Et huskøb er en investering. Af og til en investering, du slet ikke kan komme ud af.

Det kan en lang række boligejere skrive under på.

Den lidet flatterende rekord for allerlængst liggetid og størst nedslag i prisen får en sælger af et hus på Tygstrupvej 21B i Vestervig i Thisted kommune.

Denne solide rødstensejendom på 185 kvadratmeter har fem værelser, 3500 kvadratmeter grund og ifølge annoncen hos ejendomsmægleren fantastisk beliggenhed og udsigt. Det dokumenterer annoncens billeder, hvor husets indvendige omgivelser også tager sig pænt ud. Alligevel har huset ligget til salg i knap otte år, og sælger skruet prisen ned med 63 procent. I øjeblikket kan du købe huset til den nette sum af 475.000 kr.

Sælgeren er dog langt fra alene om at være bundet til sin bolig. Mere end 530 boligejere rundt om i landet har haft deres bolig til salg i over fem år. 

Det viser en statistik, som Boliga har lavet for Ekstra Bladet. Du kan se husene, der har været til salg i mere end fem år, i den interaktive grafik herover.

Langt hovedparten af de usælgelige boliger er villaer eller rækkehuse, som ligger et godt stykke fra landets største byer. Og selvom 83 procent af husene og lejlighederne er faldet i pris, står til-salg-skiltene fortsat og rådner op i haverne.

- Så snart den gennemsnitlige liggetid på huse ligger over seks måneder, så er det er et problem for boligejerne. Og i store dele af Danmark ligger mange huse længere end et halvt år. Boligejerne, der måske i forvejen er teknisk insolvente, er stavnsbundne til deres bolig og får de den solgt, risikerer det at være med et stort tab, siger Curt Liliegreen, som er cand.polit og sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter, til Ekstra Bladet. 

0 kommentarer
Vis kommentarer