5000 flygtninge er rejst ind i Danmark

Siden sidste søndag har mindst 5000 flygtninge passeret den dansk-tyske grænse

Ifølge Rigspolitiet er mindst 5000 flygtninge kommet ind i landet siden sidste søndag. (Foto: Ernst van Norde)
Ifølge Rigspolitiet er mindst 5000 flygtninge kommet ind i landet siden sidste søndag. (Foto: Ernst van Norde)

Efter en weekend med forvirrende meldinger fra politiet om antallet af flygtninge, der er kommet ind i landet, kommer Rigspolitiet nu med et skøn.

I går meddelte politiet ellers, at det ikke gav mening at oplyse, hvor mange flygtninge, der er rejst indi landet, men søndag slog justitisminister Søren Pind så fast, at antallet skal oplyses.

Se også: Politiet: Ingen oplysninger om flygtninge-tog

På baggrund af oplysninger fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Syd- og Sønderjyllands Politi skønner Rigspolitiet nu, at der siden søndag 6. september er indrejst i hvert fald 5.000 flygtninge og migranter til Danmark.

Da flygtningene er kommet ind i landet fra et andet Schengen-land, er det derfor forbundet med betydelig usikkerhed at udtale sig om antallet af indrejsende udlændinge.

Rigspolitiet offentliggør derfor nu et skøn baseret på observationer, kontroller og screeninger af udvalgte færgeankomster, tog, biler og busser, hvorfor tallet må ses som et minimumstal.

Se også: Tyskerne gør klar til 40.000 udlændinge på en weekend

I forbindelse med den store flygtningetilstrømning har politiet flyttet et betydeligt antal politifolk til de grænsenære områder, ligesom politiet har intensiveret sit samarbejde med tysk politi og med de nordiske politimyndigheder.

Der er indgået en aftale med tysk politi om, at en dansk forbindelsesofficer bliver placeret i Tyskland for at lette udvekslingen af efterretninger og styrke samarbejdet og koordinationen med tysk politi.

Masser af flygtninge er på vej fra Ungarn op mod blandt andet Tyskland, Danmark og Sverige. Se indslaget her.

I wekeenden ankom flygtninge i gummibåd til den græske ø Lesbos. Se indslaget her.

143 kommentarer
Vis kommentarer