50.000 delte politimands Facebook-opdatering: Tænk jer om, før I hakker på flygtninge

En gribende opdatering fra Lunds Politi er delt over 54.000 gange på facebook. Nu fortæller politimanden Tobbe, hvorfor han skrev den

Opdateringen fra Lunds Politi (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Opdateringen fra Lunds Politi (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Da 42-årige politiinspektør Tobbe skrev sin opdatering, havde han ingen anelse om, hvor stor opmærksomhed den ville få.

Dagen inden havde han været på arbejde hos Lunds Politi, og det var hans oplevelse på vagten, som tvang ham til tasterne.

Tobbe blev kaldt ud til en episode, hvor en seksten-årig uledsaget flygtning forsøgte at begå selvmord ved at hænge sig.

- Han ville ikke leve mere, han var ulykkelig over sin situation. Da vi ankom til stedet, var ambulancen lige ankommet. Jeg følte bare, at han var en lille dreng. I ambulancen var jeg nødt til at stå op for at holde ham nede i sengen. Først senere faldt han til ro, siger Tobbe til den svenske avis Expressen.

Han og en kollega fulgte med ambulancen til hospitalet, og de sad ved siden af sengen og holdt drengen i hånden, imens angstanfald skyllede ind over ham.

Opgaven sluttede først, da drengen blev overført til Børnepsykiatrisk Hospital i Malmø efter to en halv time.

Hvor er menneskeligheden?
Oplevelsen rørte Tobbe så meget, at han dagen efter satte sig ved sin computer og skrev en Facebook-opdatering fra Lund Politis Facebookprofil, hvor han raser imod den manglende medmenneskelighed.

'Tænk, hvis de havde kunnet følge med i politibilen og se, hvad jeg har set. Høre, hvad jeg har hørt. Opleve, hvad jeg har oplevet og føle, hvad jeg har følt,' skriver Tobbe og fortsætter:

'Jeg tror, du både havde ændret mening og skammet dig grundigt. Og derefter stillet et spørgsmål og målrettet det til hele menneskeheden.

'For vi lever alle og bor på den her planet. Vi indånder den samme luft, vi griner og græder sammen, vi fødes, og vi dør. Men vi fortsætter med at tillade en verden, hvor en treårig dreng fra Kobane, der flygter for sit liv, drukner i Middelhavet. Siden skyllede den livløse krop op på stranden for øjnene af en rystet omverden. Aldrig holder vi op med at skade vores medmennesker, til stadighed skaber vi nye kriser og katastrofer, der resulterer i endnu større lidelser, krig, knuste livshistorier, flygtningestrømme og død', skriver Tobbe.

Se også: Svensk politi i vild flygtninge-update: 'Hvad fanden har vi gang i?'

Vil skabe forståelse
Tobbe forklarer, at svenskere slet ikke forstår, hvad flygtningene har været igennem.

- Jeg følte, at jeg ville dele oplevelsen og skabe en bedre forståelse af alt det, vi hører om flygtningene, siger Tobbe til Expressen.

- Jeg vil have, at folk tænker sig om, før de hakker på flygtninge. De har haft oplevelser, som vi ikke engang kan forestille os.

Oplevelsen har rørt ham dybt, og han er glad for, at hans opdatering er nået ud til så mange mennesker.

- Vi er jo professionelle i vores job. Men nogle gange må man selv råbe op. Vi politimænd er jo også mennesker, siger han.

136.810 har indtil nu 'liket' opdateringen.

Du kan læse Tobbes rørende opdatering her:

VAD FAN HÅLLER VI PÅ MED?!För 25 minuter sedan hängde du dig. 16 år gammal, bara ett barn. Men som av en ofattbar...

Posted by Polisen Lund on 12. september 2015

106 kommentarer
Vis kommentarer