5400 er nu bekræftet smittet med coronavirus i Danmark

Siden tirsdag er 333 danskere blevet testet positive for corona, så der samlet har været 5402 smittetilfælde

Genåbningen af Danmark vil ifølge Statens Serum Institut betyde flere smittede og indlagte, men det vil være til at håndtere for landets sygehuse. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Genåbningen af Danmark vil ifølge Statens Serum Institut betyde flere smittede og indlagte, men det vil være til at håndtere for landets sygehuse. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Der fortsætter med at være en stigning i antallet af danskere, der bliver testet positiv for coronavirus.

Antallet af bekræftet smittede er onsdag opgjort til 5402 personer. Det er en stigning på 333 siden tirsdag. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Det er langtfra alle med symptomer for coronavirus, som bliver testet. Derfor vurderes det reelle smittetal at være langt højere.

Statens Serum Institut vurderer, at op mod 30-70 gange flere end de officielle tal kan være smittet med virusset.

Det er dels baseret på erfaringer fra Island og Tyskland. Derudover er estimatet bygget på test af 1000 danskere, der har doneret blod.

Regeringen har lagt op til delvist at genåbne Danmark efter påske. Det betyder blandt, at vuggestuer, børnehaver og folkeskolens mindste klasser skal tilbage til dagligdagen.

Genåbningen vil ifølge Statens Serum Institut betyde flere smittede og indlagte i Danmark.

SSI har stået i spidsen for en ekspertgruppe, der har forsøgt at beregne, hvordan virusset vil udvikle sig efter åbningen.

Eksperterne vurderer, at smittetrykket vil stige til 1,23 fra 1,00. Tallet dækker over, hvor mange personer en smittet selv smitter.

De flere smittede vil føre til, at antallet af indlagte på sygehusene vil stige til 649. Heraf vurderes 264 at skulle på en intensiv afdeling.

Tirsdag var der 472 indlagte på landets sygehuse - heraf 127 på en intensiv afdeling.

Den maksimale belastning af sundhedsvæsenet ventes at være fra starten til midten af maj.

Eksperterne understreger, at tallene er forbundet med stor usikkerhed. Men ud fra estimaterne vil den øgede smitte være til at håndtere for det danske sundhedsvæsen.

Der vurderes at kunne frigives 800-900 intensivpladser med respiratorer på landets sygehuse til coronapatienter. Det vil dog kun være i en kortere periode på uger eller måneder. Det fremgår af et notat fra Sundhedsstyrelsen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind