57 politimænd trækker sig i protest

Efter at to politimænd blev suspenderet for at have skubbet en 75-årig mand i jorden, har 57 betjente nu trukket sig fra den enhed, der rykker ud ved demonstrationer

57 politimænd trækker sig i protest

75-årig slåes i jorden af betjente i Buffalo, New York. Video: AP/Mike Desmond/WBFO

Hele politiets udrykningsenhed i Buffalo, New York, har valgt at trække sig og gå i protest.

Betjentene har ikke sagt deres job op ved selve politiet, men trukket sig fra den særlige enhed, der blandt andet rykker ud til uroligheder, demonstrationer og gadeuorden.

Det sker efter, at to af deres kollegaer er blevet suspenderet, fordi de skubbede en 75-årig mand i jorden ved en demonstration torsdag aften lokal tid.

Det er i alt 57 ansatte, som er gået i protest 'over den behandling, som deres to kollegaer har fået for bare at udføre ordrer', skriver flere amerikanske medier, herunder Washington Post.

- Hvis de har sagt op, er jeg utroligt skuffet over det, fordi det indikerer, at de ikke kan se noget forkert ved handlingerne i går aftes, lød det fra Mark Poloncarz, der er leder af amtet Erie i New York, på et pressemøde.

De 57 ansatte beholder deres job i politiet og vil varetage de funktioner, de normalt har, når de ikke er en del af udrykningsenheden.

Det optrin, som førte til suspenderingen af de to betjente, blev fanget på video. Du kan se klippet over denne artikel.

En mand henvender sig til politiet. Få sekunder efter skubber de to betjente manden, som falder og slår hovedet.

Adskillige politibetjente fortsætter forbi manden, som ligger bevidstløs på jorden. Manden er efterfølgende blevet indlagt på hospitalet, hvor hans tilstand er kritisk, men stabil.

Både Buffalos borgmester samt New Yorks guvernør har været ude at tage afstand fra de to suspenderede betjentes handlinger.

Vidne til politimord: - Han gjorde ikke modstand