58 gange på 11 år: Flere babyer fødes uden arme i fransk kommune

Frankrig har påbegyndt en national undersøgelse, efter flere babyer er blevet født uden enten arme eller hænder

Arkivfoto: Colourbox
Arkivfoto: Colourbox
Følg Samfund

Efter flere tilfælde af babyer født uden enten arme eller hænder, har de franske sundhedsmyndigheder besluttet at undersøge sagen.

Det skriver The Guardian.

Det er særligt i det østlige departement Ain, at de mange børn med misdannelser er født. Forskere mener, at der er født 58 børn enten uden hænder eller arme i netop Ain siden 2007.

Departementet har omkring 650.000 indbyggere.

Tog sagen op alligevel
Sundhedsmyndighederne i Frankrig havde egentlig droppet at iværksætte en national undersøgelse, men da der pludselig dukkede 11 nye tilfælde op inden for kort tid, valgte de alligevel at tænke over, om der mon var en sammenhæng.

Samtidig valgte Frankrigs sundhedsminister, Agnès Buzyn, at udtale, at det er uacceptabelt, at man endnu ikke har fundet en årsag til de mange babyers deformiteter. Derfor ville hun sammen med miljøministeren, Francois de Rugy, undersøge, hvorfor det her er blevet så udbredt siden 2007.

- Vi vil undersøge alle tilfældene, siger Francois Bourdillon, der er direktør for den franske pendant til Sundhedsstyrelsen.

Han fortæller videre, at man forventer, at resultaterne af undersøgelsen er klar inden for tre måneder.

Store diskussioner
Det er ikke alle i Frankrig, der har ment, at antallet af misdannede børn har været stort. Det har fået flere i forskerkredse til at diskutere og kritistere manglen på et nationalt register i Frankrig, hvor man opgør, hvor mange der fødes med en misdannelse.

Forskere har tidligere udelukket genfejl eller alkoholpåvirkning som mulige skyldnere. Derfor ligger mistanken nu på pesticider eller lignende.

Der flyver mange tal rundt i Frankrig i forhold til, hvor mange børn der over hele landet faktisk fødes med en anormalitet. Ingen tal kan dog helt bekræftes, da det nationale register endnu ikke er oppe at køre.

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind