60 gæster ramt af roskildesyge efter besøg på dansk hotel

Fødevarestyrelsen er gået ind i en sag, hvor 60 personer har fået roskildesyge efter et ophold på Hotel Ringkøbing. Smitten er formentlig sket fra en af gæsterne

En større gruppe gæster er blevet syge efter at have besøgt Hotel Ringkøbing i weekenden. Foto: Johnny Madsen/Ritzau Scanpix.
En større gruppe gæster er blevet syge efter at have besøgt Hotel Ringkøbing i weekenden. Foto: Johnny Madsen/Ritzau Scanpix.
Følg Samfund

Efter et besøg på Hotel Ringkøbing i denne weekend er mindst 60 gæster blevet syge. En af gæsterne er indlagt på hospitalet som følge af sygdommen. 

Det skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge Fødevarestyrelsen, der har undersøgt sagen, skulle de være smittet med norovirus også kendt som roskildesyge.

- Det smitter rigtig hurtigt, før man selv har symptomer. Det er ikke unormalt, at hvis man har opholdt sig et sted, hvor der er norovirus, så bliver folk syge, som man ser det her, fortæller Nicolas Hove, der er beredskabschef hos Fødevarestyrelsen, til Ekstra Bladet.

- Det blev opdaget, fordi der var nogle af gæsterne, der blev syge, mens de var på hotellet. De har haft diarré og opkast.

Det står endnu ikke klart, hvorfor de mange gæster blev syge, men Fødevarestyrelsen mistænker, at der har været en person på hotellet, der har været ramt og har smittet de andre gæster. Nicolas Hove understreger dog, at han ikke mener, at det er en af hotellets ansatte, der er kilde til smitten.

Besøg af Fødevarestyrelsen
De syge gæster har både kontaktet hotellet og Fødevarestyrelsen, og det har fået Fødevarestyrelsen til mandag at sende to tilsynsførende det vestjyske hotel.

 - Vi fulgte op på, om deres procedurer for håndtering er gode nok. Det så de umiddelbart ud til at være. Vi fik gennemgået de varer, der var tilbage i deres lager og set, om der var nogle af dem, der yderligere skulle fjernes. Det var nogle få, men ikke noget, er var betydeligt, siger Nicolas Hove fra Fødevarestyrelsen.

- Så fik vi også nogle oplysninger i forbindelse med, om nogen kan have været syge, så vi fik et grundlag for at opklare, hvad årsagen kunne være. Til slut har vi været i kontakt med personalet for at sikre, at der ikke er noget af personalet, der var syge.

- Og var der så det?

- Det ser ikke sådan ud.

- Så er alting okay på hotellet, og kan man være tryg som forbruger?

- Man skulle kunne gå på hotellet og spise. Selve køkkenet er i hvert fald okay, og de vil kunne levere mad igen, lyder det fra Nicolas Hove.

Hotellet har da også fire flotte smileyer.

Hotel-leder: Alt er vasket ned
Hotellets daglige leder, Charlotte Christensen, forsikrer over for Jydske Vestkysten, at hotellet har taget forholdsregler efter udbruddet af roskildesyge.

- Hele hotellet er vasket ned i klorin, dørhåndtag og tastatur. Men det er jo tragisk for de mennesker, der har holdt fest her og glæder sig til at holde weekend hos os, siger Charlotte Christiansen til Jydske Vestkysten.

Hun fortæller også, at hotellet om søndagen lukkede al produktion ned, smed fødevarer ud og gjorde køkkenet grundigt rent.

Fire glade smileyer
Hotellets direktør afviser over for Ekstra Bladet, at der skulle være sket fejl på hotellet, som kan have forårsaget sygdomsudbruddet.

'Jeg kan oplyse dig om, at Fødevarestyrelsen ikke har fundet anmærkninger på hotellet, alle procedure er fuldt i forhold til opbevaring og håndtering af fødevarer. Vi henviser til kontrolrapporten på vores hjemmeside. Ingen medarbejdere er blevet syge. Fødevarestyrelsen undersøger stadigvæk sagen, da det er en mulighed, at smitten kommer udefra', skriver Anette Jespersen i en sms til Ekstra Bladet.

I de fire kontrolrapporter for Hotel Ringkøbing, der er tilgængelige på Fødevarestyrelsens hjemmeside, har hotellet fået glade smileyer i dem alle.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind