60 SAS-fly er aflyst: 20 medarbejdere suspenderes

Hundredvis får aflyst deres flyrejse, mens kabinepersonalet strejker. SAS suspenderer 20 medarbejdere

SAS suspenderer omkring 20 medarbejdere efter en arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet fredag, som har medført knap 60 aflysninger af fly ud af landet.

Det skriver SAS-ledelsen i en e-mail, som Ritzau har set.

- Vi har i aften taget det helt usædvanlige skridt at suspendere cirka 20 medarbejdere, som uretmæssigt får kolleger til at udeblive fra tjeneste, lyder det fra ledelsen i en e-mail til kabinemedarbejderne.

Flere hundrede passagerer er berørt af strejken, lød vurderingen fra SAS tidligere fredag. Men med op mod 60 aflyste afgange fredag aften berører strejken formentlig flere tusinde.

Kabinepersonalet i SAS nedlagde arbejdet, da et medlemsmøde fredag formiddag udviklede sig til et fagligt møde. Mødet blev afbrudt fredag aften omkring klokken 22, men ventes genoptaget lørdag morgen klokken 06, erfarer Ritzau.

Striden står mellem kabinepersonalets fagforening, CAU, og ledelsen i SAS.

Medlemsmødet handlede om fagforeningens forhandlinger med SAS om overflytning af 140 kabinefolk til datterselskabet Cimber. Det skal efter planen ske allerede 1. marts.

Kabinepersonalet frygter, at de på sigt vil få tilbudt en billigere overenskomst som led i spareplanen.

Af lufthavnens hjemmeside fremgår det, at det blandt andet er SAS-afgange fra København til London, Frankfurt, Stavanger og Aarhus, der er aflyst.

0 kommentarer
Vis kommentarer