603 nye coronasmittede

Antallet af indlagte falder med tre til 235, og der er fundet 603 smittede med coronavirus det seneste døgn

Så langt er vi nået med covid-19-vaccinationerne
Følg Samfund

Der er det seneste døgn registreret det højeste antal nye smittede i fire uger.

Yderligere 603 personer er bekræftet smittet med covid-19, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Tallet skal dog ses i lyset af, at der er kommet svar på 148.538 prøver, hvilket er det højeste antal i år.

Andelen af smittede - den såkaldte positivprocent - er på 0,41, hvilket er på linje med resten af februar. Her har den daglige andel af positive prøver svinget mellem 0,22 og 0,49 procent.

Antallet af indlagte fortsætter med at falde. Der er nu 235 indlagt med covid-19 på danske hospitaler, hvilket er tre færre end onsdag.

Det er faldet støt siden starten af januar, men i slutningen af marts kan det igen begynde at stige, da der mandag begynder en delvis genåbning af samfundet.

Det vurderer Nanna Reiter, der er overlæge ved Bispebjerg Hospital og næstformand i Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin (Dasaim).

- Når vi har set lempelser i restriktionerne, går der typisk et par uger, før vi kan se det i antallet af indlagte. Så en stigning vil vi nok forvente at se i slutningen af marts eller starten af april, siger hun.

En ekspertgruppe nedsat af regeringen har estimeret, at genåbningen kan betyde, at der er omkring 870 indlagte med covid-19 i midten af april.

Det mener Nanna Reiter godt, sundhedsvæsenet kan klare. Hun peger på, at der i midten af anden bølge - i starten af januar - var tæt på 1000 indlagte.

- Selvfølgelig er ekspertgruppens beregninger behæftet med en vis usikkerhed, og der er også en bred spændvidde fra omkring 500 til op mod 1300 indlagte afhængig af udviklingen.

- Lander vi i det interval, kan vi godt håndtere det - også på intensiv, lyder det fra overlægen.

45 personer er torsdag indlagt på intensivafdelingen med covid-19. Af dem får 24 hjælp til at trække vejret af en respirator. Det er henholdsvis to og fire færre end onsdag.

Det seneste døgn er seks personer med coronavirus registreret afgået ved døden.

Desuden viser tal fra SSI, at 13.825 har fået det første skud med en coronavaccine siden opgørelsen onsdag, mens 2006 har fået det andet og sidste stik.

180.439 danskere - svarende til 3,1 procent - er færdigvaccineret, mens 181.719 personer venter på at få det andet stik.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind