627 mennesker døde som følge af coronavirus i Italien det seneste døgn

Dødstallet har nu rundet 4000 i Italien

Antallet af døde som følge af coronavirus i Italien er fredag steget med 627.

Dermed har virussen kostet 4032 livet i landet.

Det skriver flere medier.

Torsdag overhalede Italien Kina som det land, hvor der er flest smittede, og de voldsomme tabstal fortsætter altså med uforandret styrke i landet, som er det landet i Europa, der er allerhårdest ramt af covid-19.

Særligt den norditalienske region Lombardiet er hårdt ramt. Således har i alt 2549 mennesker nu mistet livet i regionen som følge af virussen.

I alt 47.021 mennesker er registreret smittet i Italien, men det reelle tal formodes, ligesom i Danmark, at være højere, idet der sandsynligvis er et højt mørketal.

Af den seneste opgørelse fremgår det, at 3248 mennesker har mistet livet i Kina af sygdommen. I Europa er Spanien det land, hvor næstflest har mistet livet. Således rundede dødstallet fredag 1000 personer, idet 1041 nu er omkommet med eller af sygdommen.

Soldagter fra en særlig enhed i Spaniens hær desinficerer lufthavnen i Barcelona-El Prat for at bremse smitten med coronavirus. Foto: Josep Lago/Ritzau Scanpix Nyheder Over 1000 er døde af coronavirus i Spanien

I Danmark har ni personer indtil videre mistet livet. 186 personer var fredag morgen indlagt, mens 37 er i intensiv behandling for sygdommen.

Byen Vò i Norditalien har formået at bremse spredningen af corona fuldstændigt. Foto: Ritzau Scanpix Politik Lyspunkt: Sådan har italiensk by fjernet corona HELT