65-årig tysk kvinde fik firlinger

Mor til 13 fik firlinger efter at have fået kunstig insemination i Ukraine, rapporterer tysk tv.

Annegret Raunigk skabte overskrifter for 10 år siden, da hun i en alder af 55 år fik sit 13. barn - datteren Lelia. Nu har hun også fået firlinger. (Foto: All Over Press)
Annegret Raunigk skabte overskrifter for 10 år siden, da hun i en alder af 55 år fik sit 13. barn - datteren Lelia. Nu har hun også fået firlinger. (Foto: All Over Press)
Følg Samfund

En 65-årig tysk kvinde, der allerede har 13 børn, er blevet mor til firlinger efter at have fået en kunstig insemination i Ukraine, rapporterer den tyske tv-station RTL.

De tre drenge og en pige blev født for tidligt på et hospital, da kvinden kun havde været gravid i 26 uger. Her blev børnene født ved kejsersnit. Men firlingerne skal have gode chancer for at overleve.

Moren, Annegret Raunigk, bor i Berlin, underviser i engelsk og russisk, men er tæt på pensionsalderen. Ud over at være mor til 13 har hun syv børnebørn. Børnene skal ifølge den tyske avis Bild hedde Dries, Bence, Fjonn og Neeta.

RTL siger, at Raunigk er den ældste kvinde i verden, som er blevet mor til firlinger.

RTL har købt de eksklusive rettigheder til historien om fødslerne, efter at tyske medier i april første gang rapporterede om kvindens graviditet. Hun sagde, at hun ønskede at få et barn mere, da hendes yngste datter, som er ni år, havde ønsket sig en lillebror eller en lillesøster.

Tabloidavisen The Bild am Sonntag citerer Raunigk, hvis ældste datter er 44 år, for, at lægerne havde chokeret hende med meddelelsen om, at hun skulle have firlinger.

Men på intet tidspunkt overvejede hun at få reduceret antallet af fostre.

- Jeg er ikke bange. Jeg går ud fra, at jeg vil forblive sund og rask, og jeg har erfaringen. Det er ikke nyt for mig, siger den 65-årige til Bild.

Raunigk skabte overskrifter for 10 år siden, da hun i en alder af 55 år fik sit 13. barn - datteren Lelia.

- Jeg ønskede i begyndelsen kun at få et barn. De er ikke planlagt alle sammen. Jeg er ikke en person, der planlægger. Jeg er ret spontan, og børn holder mig ung, siger hun.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind