68.000 ramt af prøve-bommert: Dybt beklageligt!

Tusindvis af elever landet rundt sad klar til at gå i gang med deres årsprøve, men noget gik galt

Ved du noget om sagen, eller var du blandt de elever, der oplevede nedbruddet? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Klokken 9.00 torsdag morgen sad 68.000 elever over hele landet klar.

Som altid skulle 9. klasse-eleverne igennem de årlige afgangsprøver, men pludselig opstod der panik.

Det skriver DR.

Efter sigende opstod der pludselig en overbelastning på serversystemet, og så kunne ingen elever kommer ind til deres prøve. Dybt beklageligt, oplyser Undervisningsministeriet i kølvandet på IT-brøleren.

- De knap 68.000 elever har desværre overbelastet systemet, selvom der både har været afholdt generalprøve og belastningstest. Det er vi selvfølgelig rigtig kede af, og vi beklager dybt, siger Rasmus Vanggaard Knudsen, kontorchef i Undervisningsministeriet, til DR.

Ekstra Bladet har efterfølgende været i kontakt med Undervisningsministeriet, der oplyser, at der var tale om en prøve i skriftlig fremstilling. Det der i gamle dage hed 'dansk stil'.

- Mange oplevede, at der var langsomme svartider, når de gik ind på vores hjemmeside. Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor mange der er tale om, men efter omkring 10 minutter var systemet oppe og køre igen, siger  Rasmus Vanggaard Knudsen til Ekstra Bladet.

Efter nedbruddet oplevede ministeriet pludselig, at de fik travlt ved telefonerne, men heldigvis kom der hurtigt orden i systemet igen. 12 minutter senere var serverne igen oppe, og eleverne kunne starte deres prøve.

Alligevel vil Undervisningsministeriet undersøge muligheden for, at eleverne kan få ekstra tid til at færdiggøre deres historie.

Ved du noget om sagen, eller var du blandt de elever, der oplevede nedbruddet? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)