69-årig mand får nej fra retten: Må ikke skifte alder

Hollandske Emile Ratelband ville ændre sin fødselsdato, men det har han fået lovformeligt afslag på

Emile Rateband mener blandt andet, at hans alder er diskriminerende i forhold til dating. Foto: Roland Heitink /Ritzau Scanpix
Emile Rateband mener blandt andet, at hans alder er diskriminerende i forhold til dating. Foto: Roland Heitink /Ritzau Scanpix

Mange drømmer sig yngre og lyver måske om det, hvis de bliver spurgt.

Men det var ikke nok for 69-årige Emile Ratelband. Han ville have lov til at ændre sin fødselsdato, så han på papiret ville blive tyve år yngre. Målet skulle ifølge ham være at undgå diskrimination, blandt andet på arbejdsmarkedet og i forhold til dating.

Men den gik ikke. Ifølge BBC tabte Emile Ratelband det juridiske slagsmål, da en domstol i Arnheim mandag afviste hans begæring om at få ændret sin fødselsdato fra 11. marts 1949 til 11. marts 1969.

Se også: Pensionist vil have domstol til at gøre ham yngre

- Vi lever i en tid, hvor man kan ændre sit navn og sit køn. Hvorfor kan jeg ikke bestemme min egen alder?, har han tidligere sagt til det hollandske medie De Telegraaf.

Men det mente domstolen altså ikke, at han kunne. Ifølge BBC lagde retten i sin afgørelse vægt på, at mange ting er baseret på en persons alder, og at en forandring af dette ville skabe mange problemer.

Se også: Han har jo ret, den 69-årige, der kræver sin alder nedsat med tyve år

- Hr. Ratelband har sin frihed til at føle sig 20 år yngre end sin egentlige alder og til at opføre sig derefter, sagde dommerne ifølge BBC efter domsafsigelsen.

I retten argumenterede Emile Ratelbund for, at hans fødselsdato var en fejl, selvom han nu engang var født den dag.

Om Emile Ratelbund fortsat vil kæmpe for at få sænket sin alder er uvist. Indtil det lykkes, må han nøjes med at lyve om den.

143 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere