7-årige Ryan tjener 144 mio. om året på Youtube

Ryans videoer om legetøj er en sand guldgrube. Kanalen er den bedst tjenende ifølge Forbes

Ryan tjener kassen på at lege med legetøj på Yotube.
Ryan tjener kassen på at lege med legetøj på Yotube.

Siden den kun 7 år gamle Ryan åbnede sin Youtube-kanal Ryan ToysReview i marts 2015, har hans videoer genereret næsten 26 milliarder visninger og tiltrukket mere end 17 millioner følgere.

Forbes Magazine vurderer, at den unge dreng, der stort set dagligt lægger videoer ud, hvor han anmelder legetøj, er den højest tjenende stjerne på hele Youtube.

Ifølge deres udregninger tjente han sidste år 22 millioner amerikanske dollars – svarende til 144 millioner danske kroner.

Det giver ham en førsteplads på listen over de bedst tjenende youtubere. På andenpladsen er Jake Paul, og Dude Perfect-kanalen rangerer som nummer tre.

'Underholdende og sjov'
NBC har spurgt den purunge stjerne, hvorfor andre børn er så vilde med hans videoer, og til det lyder svaret kort og præcist:

- Fordi jeg er underholdende, og jeg er sjov.

Ifølge Forbes er 21 af de 22 millioner dollars indtjent via reklamer, der bliver vist før videoerne på Youtube. Den sidste million kommer fra sponsorerede opslag. Dette er ifølge mediet usædvanligt, men det er 'resultatet af, hvor få aftaler Ryan (eller hans familie) vælger at tage imod', skriver de.

Penge gemt på bankkonto
I august lancerede den amerikanske butikskæde Walmart en legetøjskollektion med navnet 'Ryans World'. I den forbindelse lagde han en video på kanalen, hvor han og forældrene går rundt i en af forretningerne og leder efter hans eget legetøj. Den har fået 14 millioner visninger på tre måneder.

Eftersom Ryan kun er et barn, bliver 15 procent af hans Youtube-indtægter sat ind på en bankkonto og udbetalt, når han bliver voksen.

På en sideløbende kanal, 'Ryan's Family Review' er hans to tvillingesøstre også ofte med i videoerne. Et klip, hvor de tre børn laver 'videnskabelige eksperimenter' har genereret over 59 millioner visninger.

Læs også om danske 18-årige Daniel, der fik en god idé - i april sidste år rundede han sin første million.

29 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere