7-Eleven indfører anti-roma-bænk

7-Eleven har indført et værn, som skal forhindre romaer i at tage ophold foran kiosk

- No sit, no sit, griner hun og peger på de galvaniserede metal-spær, som netop er blevet monteret i en anordning over risten, hvorfra der blæser lun luft. Foto: Christian Kloster
- No sit, no sit, griner hun og peger på de galvaniserede metal-spær, som netop er blevet monteret i en anordning over risten, hvorfra der blæser lun luft. Foto: Christian Kloster
Følg Samfund

- Vi må ikke sidde her, griner en rumænsk kvinde, inden hun stikker hånden frem og betler Ekstra Bladets medarbejder om 100 kroner.

- Give me money - 100 kroner, prøver hun igen med et smørret grin.

Falske indsamlere narrer folk

Hun og andre østeuropæiske tiggere, flaskesamlere, plattenslagere og rose-sælgere bruger dette lille areal over en såkaldt lyskasserist foran 7-Eleven på Rådhuspladsen i København som opholdssted.

På kølige dage plejer det at være ekstra bekvemt, fordi der blæser lun luft nedefra - fra bygningens ventilationssystem.

Beboere: Tigger-turister spiser vores skrald

Men noget har ændret sig.

- No sit, no sit, griner hun og peger de galvaniserede metal-spær, som netop er blevet monteret i en anordning over risten

Hun griner nu, fordi hun stik mod hensigten har sat sig på en plastiksæk med et indhold, der fungerer som en pude, som gør det tåleligt at sidde på metalspærrerne.

Artiklen fortsætter under billedet

- Vi bliver her. Det er et godt sted, siger roma-kvinden og henviser til den konstante trafik af fodgængere, især turister, som på en anmassende måde bliver bedt om at aflevere rede penge.

Et yngre spansk ægtepar tager ikke imod en rose, som hendes kammerat forsøger at overhænde dem som en 'gave' med det gennemskuelige formål efterfølgende at afkræve dem en meget høj pris.

- De skaber meget uro når de råber eller slås, så ofte beder vi dem forsvinde, men enten fjerner de sig ikke – eller også kommer de tilbage med det samme. Ofte ringer vi efter Strøgets vagter, siger en medarbejder i 7-Eleven.

Roma-tyve: Dumme danskere selv ude om det

Hun forklarer, at metal-gitteret er nyt, men at det ikke har haft en særlig stor effekt.

Området her ved den sydvestlige entré til Strøget er fortsat overrendt af immigranter med barne- og klapvogne og store sække med dåser og flasker. Sådan har det været i årevis.

Det har ikke været muligt at få et interview med 7-Eleven.

Men kioskkædens pr-bureau har sendt en e-mail med en udtalelse fra salgschef Daniel Ødegaard.

'Vi har for nylig øget antallet af kølere i butikken, og derfor har vi af drift- og fødevaresikkerhedsmæssige årsager været nødsaget til at få lavet en anordning, der gør at vores udluftning til køle- og frostanlæg ikke bliver blokeret'.

Velkommen til Tigger-Strøget

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind