7 gode råd til at holde sig tør og i godt humør i regnvejr

Til Roskilde-folket og hele Danmark: Solskin kan man altid finde bare der er en man holder af

Roskilde-festivalen er i år mere eller mindre druknet i regn. Men der er gode råd at hente.(foto: Polfoto)
Roskilde-festivalen er i år mere eller mindre druknet i regn. Men der er gode råd at hente.(foto: Polfoto)
Følg Samfund

Danmark har gennem flere dage været overskyet og ramt af gråvejr, og regnen har med mellemrum silet ned fra himlen. Og i følge vejrudsigten fra DMI ser det 'elendige vejr ud til at fortsætte i dag og natten over:. 'Mest skyet med regn eller regnbyger, let til frisk vind mest fra nordøst og nord, men i den sydlige del af landet dog mest omkring vest, ved kysterne stedvis hård vind.I aften og i nat forsat mest skyet med regn og byger, men det klarer efterhånden langsomt op fra nordvest. Temperaturer hele døgnet rundt mellem 13 og 18 grader.'

Lørdag, søndag og mandag ser det lidt bedre ud, men der vil stadig være regnbyer rundt omkring i landet. Alt i alt fire våde dage at se frem tid.

Men nu er der gode råd til både Roskilde-folket og resten af familien Danmark med henblik på, hvordan man holder sig tør i regnvejr og holder humøret oppe. Ekstra Bladet har nemlig søgt råd hos Nicolai Ørum fra Danmarks største friluftsforretning, Spejder Sport i Århus, der først og fremmest fortæller, at det handler om i første omgang at undgå at blive våd.

Det er vigtigt at have regntøj på. Og et godt telt får også humøret til at stige. (Foto: Polfoto)
Det er vigtigt at have regntøj på. Og et godt telt får også humøret til at stige. (Foto: Polfoto)
 

 

1:

Regntøj

Husk altid at have regntøj på. En regnfrakke eller et slag til det øverste af kroppen, og så er det selvfølgelig også at have regnbukser på.

2.

Vandtætte sko eller regnstøvler

Det er vigtigt at have vandtætte sko på fødderne. Og til en festival, som f.eks. Roskilde Festivalen netop nu vil jeg nok anbefale gummistøvler, der går op over anklerne. Det kan godt blive rigtigt smattet på Roskilde-festivalen, så hvis man kun har en vandtæt sko på er den nogen gange ikke høj nok til, at man får mudder eller vand i skoen.

3

Varmt uld tøj

Med regnvejr falder temperaturen også ofte. Og for at holde varmen samt fugtregulere sin krop er det bedst at være iført noget tøj, der indeholder uld. Undertøj og sokker, der indeholder marino-uld, har en hel formidabel egenskab med henblik på at regulere fugten. Ulden kan søge fugt til sig, uden at den føles våd på kroppen.

4

Et godt telt

Telte er en lidt speget sag, når vi snakker Roskilde, fordi mange efterlader deres telte i Roskilde og derfor er der mange, der ikke har taget deres dyre tur-telt med på festivalen. Men det er vigtigt at bruge et telt med et vandtæt oversegl med et minimum 1500 millimeter vandsøjletryk. Det er også en fordel at have et telt, hvor man kan spænde et halvtag ud foran teltets åbning. Sørg også for at placere alle våde ting under halvtaget. Det er vigtigt at holde selve soveteltet fri for fugt.

5

Mad og drikke

På en festival drikker man masser af øl og andet alkohol, så det er vigtigt også at drikke masser af vand, så man ikke dehydrerer. I regnvejr er det også godt lige at snuppe sig en kop varm kaffe fra termokanden. Og sørg for at have noget robust spisegrej med, hvis man har tænkt sig at spise i teltet.

Sådan oplever mange danskere vejret netop nu. Gråt, surt og med masser af regn. (foto: Polfoto)
Sådan oplever mange danskere vejret netop nu. Gråt, surt og med masser af regn. (foto: Polfoto)
 

Flere råd om regnvejr
Udover Nicolai Ørums gode råd omkring regnvejr supplerer Ekstra Bladet lige her med to yderligere råd:

 

6

Beskyt din mobil

 

Det er vigtig at have et godt mobilcover til sin mobil, så den ikke bliver ødelagt af fugt og regn.  Det kan f.eks. være covers som som kajak-roere bruger, når de er ude at ro.

 

7

Højt humør

Sørg for altid at være positiv og optimistisk. Det hjælper ikke noget hele tiden at sige, at det er forfærdelig hårdt med al det regnvejr. Fortæl en masse gode jokes og syng en masse sange. Højt humør er nøglen til at gøre regnvejret til en positiv oplevelse.

Vi venter på solen.(Foto: Polfoto)
Vi venter på solen.(Foto: Polfoto)
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT