Annonce:
Annonce:

700 hoteller i Danmark er ikke brandsikre: - Det står skidt til

Det står skidt til med brandsikkerheden på mange ældre overnatningssteder i Danmark, siger Danske Beredskaber

Annonce:
Følg Samfund

Det er et år siden, at det historiske hotel Svinkløv Badehotel i Nordjylland pludselig stod i flammer og brændte ned til grunden.

Nu viser en opgørelse fra Danske Beredskaber, at over 700 overnatningssteder i Danmark, der er opført før 2007, ikke har ordentlig brandsikkerhed.

- Jeg vidste godt, at det stod skidt til med brandsikkerheden på mange ældre overnatningssteder i Danmark. Men jeg er faktisk rystet over, at tallet er så højt, udtaler Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber, i en pressemeddelelse.

Danske Beredskabers vurdering er, at overnatningssteder med kun en etage skal have et simpelt varslingsanlæg i hvert soverum.

Når det kommer til hoteller på flere etager, bør der være et automatisk brandalarmeringsanlæg, som virker i alle rum. 615 ud af 837 ældre overnatningssteder opfylder ikke den anbefaling.

- Når et overnatningssted har mere end én etage, er det vores klare faglige vurdering, at der til enhver tid bør være installeret som minimum et automatisk brandalarmeringsanlæg, så man også varsles, selv om man ligger og sover på en helt anden etage, end hvor det brænder, siger Bjarne Nigaard.

Selv om Danske Beredskaber anbefaler, at alle overnatningssteder opgraderes med brandtekniske installationer, skal overnatningsstederne ifølge loven kun leve op til den standard, der blev krævet på det tidspunkt, hotellet blev opført.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: