760 coronapatienter er døde i Italien på et døgn

Efter et lille fald er antallet af døde i Italien igen steget en smule i forbindelse med virusudbrud

Det er tilsyneladende lykkedes at bremse den katastrofale udvikling i Italien, hvor antallet af nye smittede er stagneret. Det seneste døgn er der dog registreret 760 nye dødsfald i forbindelse med coronaudbruddet. Foto: Ciro De Luca/Reuters
Det er tilsyneladende lykkedes at bremse den katastrofale udvikling i Italien, hvor antallet af nye smittede er stagneret. Det seneste døgn er der dog registreret 760 nye dødsfald i forbindelse med coronaudbruddet. Foto: Ciro De Luca/Reuters
Følg Samfund

760 mennesker smittet med coronavirus er omkommet i Italien i løbet af det seneste døgn, oplyser sundhedsmyndigheder torsdag ifølge Reuters. Dagen før var tallet 727.

I alt er 13.915 personer med coronasmitte nu døde i Italien, som er et af de lande, der er hårdest ramt af epidemien.

Antallet af smittede ligger nogenlunde på niveau med de foregående dage. Det seneste døgn er der således registreret 4668 nye smittede.

I alt er 115.242 personer blevet smittet i Italien, siden virusset første gang blev registreret 21. februar.

Det er fjerde dag i træk, at antallet af nye smittetilfælde ligger stabilt på et niveau mellem 4000 og 4800.

Det kan være et lille lys i mørket for det kriseramte land, hvor man på et tidspunkt har registreret knap 7000 nye tilfælde på en dag.

Også tallene for personer, der er blevet raske efter at have været smittet, tyder på en lille forbedring.

Således meldes der torsdag om 18.278 personer, der er kommet sig helt efter at være smittet. Det er knap 1500 flere end dagen før.

I den norditalienske region Lombardiet, der betegnes som et af epicentrene for epidemien, er både antallet af døde og smittede faldet sammenlignet med dagen forinden.

Det er ifølge de italienske sundhedsmyndigheder lykkedes at bremse den eksplosive stigning i antallet af nye smittetilfælde, og kurven er nu fladet ud.

Det vil kræve nye foranstaltninger for at bringe niveauet ned, understreger myndighederne ifølge nyhedsbureauet dpa.

Sent onsdag meddelte premierminister Giuseppe Conte, at den nationale nedlukning, der stod til at udløbe 3. april, vil blive forlænget til 13. april.

Italien er det land i verden, hvor der er registreret flest dødsfald i forbindelse med coronaudbruddet.

Torsdag rundede det samlede dødstal under coronaudbruddet 50.000 på verdensplan ifølge en opgørelse fra Johns Hopkins University. 28 procent af dødsfaldene er sket i Italien.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+