773 testet positiv med coronavirus

Yderligere 32 smittede er afgået ved døden

WHO’s epidemiolog Maria van Kerkhove siger, at virussen vil blive ved med at mutere, og at vacciner er det bedste våben i kampen
Følg Samfund

I løbet af det seneste døgn er 773 personer testet positiv med coronavirus.

Det viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

Der er taget 115.927 prøver. Dermed er der en positivprocent på 0,67. Det samme som torsdag.

Siden den seneste opgørelse har yderligere 32 personer mistet livet. Det samlede covid-19-dødstal i Danmark er dermed 1941.

Antallet af indlagte er uændret siden torsdag, og der er derfor stadig 745 indlagte. Antallet af indlagte på intensiv er dog faldet med seks personer, så der nu er 130, der modtager intensiv behandling. 87 af dem ligger i respirator.

SSI oplyser, at der indtil videre er fundet i alt 464 tilfælde af den særlig smitsomme britiske mutation, B117. I uge to har mutationen udgjort i alt syv procent af de sekventerede prøver. Fem af de smittede med mutationen har været i Storbritannien, tre har været i De Forenede Arabiske Emirater, som blandt andet omfatter Dubai.

Udenrigsministeriet om smittede danskere: 'Bekymrende' sammenhæng

Samtidig med offentliggørelsen af dagens smittetal oplyser Statens Serum Institut i den daglige opgørelse, at i alt 180.555 personer nu har påbegyndt vaccination. Det svarer til 3,09 procent af Danmarks befolkning. I alt 9264 har fået to stik og er dermed færdigvaccineret.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind