78-årig dansker vandt million-gevinst: Nu giver han det hele væk

En 78-årig Lotto-millionær har besluttet sig for at give hele sin million-gevinst væk. 'Vi har aldrig haft mange penge, men har altid haft nok til at klare os', siger manden fra Sjælland

En mand fra Vordingborg giver sin ny-vundne million-gevinst væk. Foto: Presse
En mand fra Vordingborg giver sin ny-vundne million-gevinst væk. Foto: Presse

En indkøbstur i Fakta blev for en 78-årig mand fra Vordingborg mere end almindelig lykkelig.

Her havde han erhvervet sin ugentlige Lotto-kupon, og selv om der gik et par uger, inden han fik den tjekket, kunne han stadig sætte en million, skattefri danske kroner ind på kontoen.

- Når jeg tænker tilbage, så tror lidt, det var et tegn. Man vælger jo sådan en brik, man afleverer ved kassen, når man køber Lotto i supermarkedet. Og den jeg valgte, vendte omvendt. Derfor tog jeg lige præcis den, lyder det.

Tidligere købmand
Den heldig vinder er pensioneret købmand og har derfor altid spillet lidt. En blodprop og et efterfølgende rygestop har dog været årsagen til, at han har spillet regelmæssigt siden 2002.

- Jeg brugte vel en 50’er om dagen på cigaretter, og jeg aftalte med mig selv at i stedet for at spare de penge op, som jeg nok aldrig ville få gjort, så kunne jeg bruge dem på Lotto. Men jeg havde egentlig aldrig tænkt, at jeg ville vinde, så det var da noget af en overraskelse at få, siger den nyslåede millionær.

Giver pengene væk
På trods af mandens høje alder, så er han stadig aldeles aktiv. I dag kører han både forretning hjemmefra, ligesom han er aktivt loge-medlem og går til Square Dance. Han fortæller, at han ikke har tænkt sig at bruge pengene selv.

- Penge har aldrig interesseret mig. Vi har aldrig haft mange penge, men har altid haft nok til at klare os. Og nu er jeg 78 år. Det er begrænset, hvad jeg skal bruge af ting, og jeg får jo mad hver dag, siger han.

I stedet bliver pengene sat i en fond, så hans to voksne børn, hans barnebarn og oldebarn kan få glæde af dem i fremtiden.

Investerer i frugtplantage
Fonden skal således investere i en frugtplantage på Fejø.

-  Min kone, der døde af kræft for nogle år siden, er fra området og stedet betyder derfor meget for mine børn, siger han.

Der er dog en ting, han vil købe til sig selv for en lille del af millionen.

- Jeg har da købt en stol, der er virkelig god at sidde i. Det var det eneste, jeg manglede, siger han med et smil.

Ekstra Bladet har forsøgt at få den 78-årige mand lyst til at stå frem. Det har desværre ikke været muligt.

77 kommentarer
Vis kommentarer