80-årig straffes hårdt for at købe billig Counter-Strike-kniv til barnebarn

NU GÅR HAN I RETTEN: Indtil nu har det kostet den vestjyske pensionist over 15.000 kroner, at han ville forære sit barnebarn på 11 år en såkaldt halskniv fra Counter-Strike-spillet

Selv om knivene bliver købt som souvenirs, betragter politiet stadig sagerne med alvor, fortæller Politikommissær Torben Kloster til TV SYD. Video: TV SYD via Ritzau.

- Det er komplet tåbeligt. Ja, det er komplet vanvittigt.

80-årige Hans-Jørgen Kruse fra Esbjerg er en hårdt plaget mand for øjeblikket. Pensionisten har nemlig fået en bøde på 3000 kroner for at købe en såkaldt halskniv - kendt fra Counter-Strike-spillet - til sit barnebarn på 11 år.

- Og ikke nok med det. Nu har jeg også fået inddraget mit jagttegn og min våbentilladelse på grund af sagen. Så jeg har måttet sælge alle mine våben på auktion. Alt i alt har denne sag kostet mig over 15.000 kroner, lyder det fra en hovedrystende Hans-Jørgen Kruse.

Pensionisten føler, at politiet har behandlet ham som et regulært medlem af en af de bander, som hærger Esbjerg.

Kun medlem af Rotary
- Den eneste bande, som jeg er medlem af, er Rotary, konstaterer Kruse tørt.

Sagen tog sig begyndelse i foråret, da Kruses barnebarn på 11 år brændende ønskede sig den krumme kniv, som aktørerne i Counter-Strike bærer om halsen eller over skulderen.

Morfar søgte på internettet efter kniven sammen med sit barnebarn.

- Kniven koster normalt 300-400 kroner. Men på en kinesisk hjemmeside fandt vi halskniven til 45 kroner. Så jeg trykkede på 'køb'.

Arkivfoto: Jens Panduro/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Jens Panduro/Ritzau Scanpix
 

Kniven dukkede imidlertid aldrig op. For den blev ved ankomsten til Danmark konfiskeret af de danske toldere. Godt et halvt år senere modtog Hans-Jørgen Kruse et bødeforlæg på 3000 kroner fra politiet.

Jeg betalte bøden
- Der stod i brevet, at sagen ville blive afsluttet, hvis jeg betalte bøden. Så det gjorde jeg. Herefter gik der endnu et par måneder.

Så fik jeg et nyt brev. Det var fra  Jagttegnskontoret i Holstebro. De meddelte mig, at de påtænkte at inddrage min våbentilladelse. Jeg fik min advokat til at skrive til dem. For jeg synes ikke, at de to sager har noget med hinanden at gøre. Men det hjalp ikke noget. Jeg fik inddraget min våbentilladelse og mit jagttegn. Jeg har ellers gået på jagt, siden jeg var 22 år. Jeg har altid været yderst påpasselig med mine våben, forklarer Hans-Jørgen Kruse.

Hans-Jørgen Kruse fortæller også, at han var overbevist om, at halskniven var en dekorationskniv, som ikke var omfattet af våbenloven.

- Min advokat og jeg er enige om, at denne sag er fuldstændig grotesk. Man kan ikke give mig et bødeforlæg og betegne sagen som afsluttet, hvis jeg betaler  - for bagefter at straffe mig yderligere. Nu går vi i retten med sagen, som jeg bestemt regner med at vinde, fastslår Hans-Jørgen Kruse.

Plet på straffeattesten
Politikommissær Torben Kloster siger til TV SYD, som har bragt sagen frem, at politiet har mange sager med konfiskerede våben.

Selv om knivene bliver købt som souvenirs, betragter politiet stadig sagerne med alvor.

- Knivene er stadig farlige og kan bruges som våben. De bliver ikke mindre farlige eller lovlige af at være købt i udlandet som souvenirs, siger Torben Kloster.

De mange sager får derfor politiet til at advare alle:

- Lad nu være med at købe dem. Det koster en bøde - og en grim plet på straffeattesten.

Alene de første fire måneder i år var tallet af konfiskerede knive oppe på 96 sager. Af dem drejede 52 sig om netop halsknive, oplyser Torben Kloster til TV Syd.

1132 kommentarer
Vis kommentarer