Annonce:
Annonce:

80 milliarder skattekroner er tabt: Det kunne vi have fået

Test dig selv i dagens leder hvor Ekstra Bladets chefredaktør spidder politikernes ansvar i (endnu) en skatteskandale

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
Annonce:
Følg Samfund

80.000.000.000 kroner.

Det er, hvad Skat ikke mener er realistisk at inddrive hos danskerne. Pengene er ikke eftergivet, men kommer realistisk set aldrig i kassen.

En ny opgørelse viser, at danskerne har gæld for 98,1 milliarder, men kun cirka 20 milliarder af dem mener Skat er realistisk at inddrive.

Men vi må jo se fremad som ministeren siger.

Lad os lige først se bag ud og tage alle nullerne med. 80.000.000.000. Det er så mange penge, at det næsten ikke er til at fatte. Det er formentlig også derfor, vi ikke ser vrede danskere storme Christiansborg. Men det burde vi sådan set gøre. Det her er den største skandale af alle

Det er en skandale, der rokker ved hele forståelsen af vores demokrati og derfor en skandale, der kan ændre vores opfattelse af demokratiet. Den viser nemlig at vi ikke mere er lige for loven.

Annonce:

Jeg kender ikke nogen, der betaler deres skat med glæde, men fordi det må anses for at være retfærdigt, at vi alle bidrager til fællesskabet. Læren af denne sag er, at hvis man trækker skattebetalingen længe nok, så slipper man.

Det er den slags, vi er åh så forargede over, når det foregår i andre lande. Hvem husker ikke da den græske økonomi kollapsede, og det gik op for os, at det bl.a skyldtes at meget få grækere reelt betalte skat.

Det er altså de dumme, der ikke kan finde ud af at snyde, som betaler skat. I Grækenland og nu også i Danmark

Solidaritet og lighed for loven var åbenbart noget vi dyrkede før årtusinde skiftet.

Annonce:

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil se frem ad. Politisk er det muligvis klogt, eftersom den kulsorte fortid involverer tre af hans egne partifæller på skatteministerposten, heriblandt Venstres kommende formand, Kristian Jensen. Han var om nogen manden, der skar Skat ind til knoglen, så inddrivelsen blev svækket. Dog skal det siges til Venstres forsvar, at det først var, da de overtog regeringsmagten fra rød stue, at man begyndte at rydde op i skat.

Tre SF'ere, en radikal, den nuværende formand Morten Østergaard, og en socialdemokratisk skatteminister, lovede og lovede, uden der reelt skete noget.

Skandalen har kort sagt mange fædre.

Men hvordan skal vi nogensinde få tillid til politikerne igen, hvis de bare lader denne sag passere uden at forsøge at få placeret et ansvar? Lad mig lige gentage. Vi taler om 80 milliarder! 10 nuller!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: