Annonce:
Annonce:

800 kilometer lang turistmagnet overtaget af dansk milliardær

Anders Holch Povlsen har købt ruten, der er blevet kaldet Skotlands 'Route 66'. Bestseller-milliardæren er i forvejen den privatperson, der ejer mest jord i Skotland

En scenisk rute rundt om det nordligste Skotland er blevet overtaget af Anders Holch Povlsen. Foto: Shutterstock.
En scenisk rute rundt om det nordligste Skotland er blevet overtaget af Anders Holch Povlsen. Foto: Shutterstock.
Annonce:
Følg Samfund

Cityringen åbnede søndag i København med store menneskemængder og besøg fra dronningen. Metrolinjens strækning på 15,5 kilometer blegner dog i forhold til Anders Holch Povlsens 800 kilometer lange skotske 'ring'. Ringen er blevet døbt North Coast 500.

Bestseller-milliardæren har overtaget styringen i selskabet bag North Coast 500 Limited til sin samling af skotske ejendele.

Det skriver The Herald Scotland.

Prins Charles' North Highland Initiative startede i 2015 ruten, der samlede eksisterende veje og skabte en officiel ring om den nordligste del af den skotske kyst for at tiltrække turister til nogle af landets fjerneste egne.

North Coast 500-ruten.
North Coast 500-ruten.
 

Den sceniske rute er blevet døbt 'North Coast 500' og bliver kaldt for Skotlands 'Route 66'. Kontrollen i selskabet bag er nu blevet overtaget af Anders Holch Povlsens selskab Wildland Ventures.

Annonce:

Skulle man tage en tur på den sceniske rute, vil man blandt meget andet på den lange strækning komme forbi Torridon loom-bjergene og Dunrobin Castle. På deres hjemmeside lover North Coast 500, at man vil komme forbi blændende strande og eventyrslotte. En tur som Visit Scotland anbefaler, at man sætter fem til syv dage af til.

Dunrobin Castle. Foto: Shutterstock.
Dunrobin Castle. Foto: Shutterstock.

Ejer mest jord
Selskabet blev i 2007 stiftet af Anders og Anne Holch Povlsen for at bevare, beskytte og bidrage til udviklingen af de skotske landskaber.

Bestseller-milliardæren har allerede med stor begejstring opkøbt store dele af det skotske landskab og er i skrivende stund den privatperson, som har sit navn på mest jord i landet.

Se også: Skotsk politiker sætter hælene i: Vil sætte prop i dansk rigmands opkøb af jord

De mange opkøb af jorde i Skotland har ført politisk diskussion med sig, da det nogle politikere ikke finder det hensigtsmæssigt.

- Det ville ikke være et problem, hvis jorden var ejet af en masse mennesker, men som det er, er jorden ejet af et lille antal personer, og de folk laver vigtige beslutninger omkring jorden og dens fremtid, sagde den skotske parlamentariker Andy Wightman fra partiet Skotlands grønne parti til Ekstra Bladet sidste år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: