8000 kroners rejse lige ud af vinduet: Pernille fik afslag på ansøgning

Pernille Jacobsen skulle havde været i USA, men fik afslag på den såkaldte ESTA-ansøgning. Hun har spildt flere tusinde kroner på rejsen, og hun forstår ikke afslaget

Pernille Jacobsen skulle havde været til USA, men hun fik afslag på sin ESTA-ansøgning og hun forstår slet ikke hvorfor: Privatfoto
Pernille Jacobsen skulle havde været til USA, men hun fik afslag på sin ESTA-ansøgning og hun forstår slet ikke hvorfor: Privatfoto

Den 29-årig sygeplejerske Pernille Jacobsen, Sønderborg, burde lige nu have deltaget i to gange 40 års fødselsdag i New York, sammen med sin kæreste og fire andre vennepar fra Danmark.

I stedet er parret som de eneste i flokken mod deres vilje blevet hjemme. Pernille Jacobsen kunne nemlig som den eneste ikke få godkendt sin visa-ansøgning (ESTA) om at få lov til at rejse ind i USA. Nu er 8000 kroner til flybilletter og hotelophold tabt, fordi deres rejseforsikring ikke dækker uden for EU.

- Jeg udfyldte en ESTA på nettet i fredags, og tirsdag fik jeg svar om, at min Esta var blevet afvist, siger Pernille Jacobsen til Ekstra Bladet.

Det er U.S. Border and Customs Protection (CBP) i Washington, der behandler ansøgninger fra eksempelvis danskere, der ønsker at rejse til USA.

Forstår ikke afslag
Det er lidt uklart, hvad der præcist får de amerikanske myndigheder til at afvise danskere, men erfaringer viser, at det typisk er folk, der kan være mistænkte i straffesager eller folk, som har været på rejse til krigshærgede lande i Mellemøsten, som får afslag.

Pernille Jacobsen mener ikke, at hun burde have fået et afslag, så hun satte land og rige i bevægelse for at få CBP til at ændre afgørelsen.

Men forgæves.

Og hverken den amerikanske ambassade i København eller CBP lod til at ville begrunde afslaget over for Pernille Jacobsen.

På trods af at Pernille Jacobsen allierede sig med et dansk selskab med speciale i visa-sager, så lykkedes det hende ikke at få sit visum, inden det planlagte fly afgik torsdag.

Nu tror hun, at det er hendes navn, der må være årsag til afvisningen.

- Af ren frustration går min veninde ind og søger på nettet. Så finder hun en artikel i Ekstra Bladet om en anden Pernille Jacobsen, der i 2016 fik afslag på at rejse til USA. Også hun undrede sig. Det fik mig til at tænke, at det må være mit navn, der er noget galt med. Jeg har ikke den fjerneste idé om, hvad det ellers skulle være, siger Pernille Jacobsen.

- Jeg føler mig vred, frustreret og også misbrugt. Jeg synes også, det er enormt pinligt. Jeg har følelsen af, at nogen har pillet ved min identitet. Og så er det da irriterende, at vi har sørget for at få børnene passet. Vi har fået fri fra arbejde. Og så må jeg blive herhjemme, fordi jeg åbenbart må være mistænkt for noget grimt, siger hun.

Tabte penge
Ud over de 8000 kroner, som Pernille Jacobsen og hendes kæreste har tabt på de ubrugte flybilletter og hotel-opholdet, har Pernille Jacobsen også brugt 2500 kroner på at få et dansk selskab med speciale i visa-ansøgninger til at hjælpe sig.

Onsdag kørte hun med en veninde til Odense alene for at stå standby i tilfælde af, at den amerikanske ambassade i København ville tage imod hende til et lyninterview. Det kunne være en mulighed, der ville gøre, at hun alligevel kunne få lov til at rejse til USA, forklarede en ansat fra det hyrede selskab.

Men ambassaden vendte aldrig tilbage.

En talsperson fra CBP skriver i en mail til Ekstra Bladet, at det først og fremmest er vigtigt, at man ansøger om et ESTA-visum hurtigst muligt før sin rejse.

'Ansøgere, hvis ESTA-ansøgninger afvises, henvises til webstedets Rejseinformation for at få oplysninger om, hvordan man ansøger om visum for at rejse ind i USA', lyder det i mailen.

Talspersonen kan ikke sige noget konkret om, hvorfor Pernille Jacobsens har fået afslag på sin ansøgning, men forklarer, at hvis en afslået ansøger har specifikke spørgsmål til afslaget, skal man kontakte DHS Traveler Reason Inquiry Program, hvis man mener, at ansøgningen er blevet behandlet uretfærdigt.

394 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere