81-årig kvinde: Skal jeg ud på marken når møllen kommer

Ellen Røge fra landsbyen Ræhr er en af de mange borgere, som skal rømme deres huse, når den opretstående vindmølle kommer forbi ved 12-tiden

Her ses de første optagelser fra vindmøllen.

Det er med blandede følelser, at 81-årige Ellen Røge fra landsbyen Ræhr følger den kommende transport af den opretstående vindmølle på vejen fra Hanstholm Havn til testcenteret i Østerild.

For den 81-årige pensionist er nemlig en af de mange borgere, som har fået besked på at rømme huset, når det rullende monstrum passerer forbi.

- Men hvor skal jeg lige gå hen. Ud på marken, spørger den 81-årige kvinde.

Den 32 meter høje opretstående vindmølle skal transporteres til Østerild Testcenter og anbringes sammen med blandt andet denne mølle. 
( Arkivfoto: Jan Dagø) 112 - 29. mar. 2016 - kl. 04:25 Vild vindmølle-transport: Borgere evakueres - broer forstærkes

Ellen Røge håber, at hun får lov til at hygge sig indendørs, når den 32 meter høje mølle kører forbi på den specialbyggede blokvogn.

- Ja, hvad kan der ske ved det. Sandsynligheden for, at møllen rammer mit hus er da meget lille. Der er meget mere plads rundt om huset, som den kan ramme, mener pensionisten.

Mit hus ligger højt
Efter planen når vindmølle-transporten frem til Thistedvej 61, hvor Ellen Røge bor, ved middags-tid.

Ellen Røges hus ligger omkring ti meter fra vejen. Hun vil helst blive hjemme, når kæmpemøllen ruller forbi. (Foto: Google Maps)
Ellen Røges hus ligger omkring ti meter fra vejen. Hun vil helst blive hjemme, når kæmpemøllen ruller forbi. (Foto: Google Maps)
 

- Mit hus ligger højt, så jeg får en god udsigt. Normalt kommer møllerne forbi i liggende tilstand. Men den her skal åbenbart stå op. Det bliver da lidt spændende, mener Ellen Røge.

Der er efter planen afgang fra havnen i Hanstholm klokken 08.30. Herefter går det med en gennemsnitsfart på seks kilometer i timen gennem by, landsbyer og landskaber, inden uhyret når frem til DTUs testcenter i Østerild ved 18-tiden.

Deltage i forsøg
Her skal møllen indgå i en række  forsøg sammen med seks andre store vindmøller, som allerede er sat op. Vindmøllen transporteres stående fordi den allerede har fået installeret en masse elektronik, som ikke må ligge ned.

Både politi og hjemmeværn er udkommanderet for at sikre at den store transport kommer til at ske under helt sikre former.

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze
 

 

84 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere